Antena 3 CNN Actualitate Mărturia care îl îngroapă pe șeful PSD, Liviu Dragnea

Mărturia care îl îngroapă pe șeful PSD, Liviu Dragnea

Mărturia care îl îngroapă pe șeful PSD, Liviu Dragnea
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Mai 2017   •   08:33

Fosta şefă de la Protecţia Copilului din Teleorman spune că Liviu Drangea este cel care a instrumentat angajarea fictivă a două femei de la PSD în instituţia ei. Nu s-a împotrivit pentru că, spune Floarea Alesu, Dragnea era şi şeful ei. 

Floarea Alesu a făcut mai multe declaraţii în faţa instanţei şi a reuşit chiar să stârnească hohote de râs. 

Fosta şefă de la Protecţia Copilului din Teleorman spune că l-a cunoscut pe Liviu Dragnea când acesta era şef la Consiliul Judeţean şi ea era consilieră. Dragnea a evoluat pe scara ierahică, la fel a făcut şi ea, ajungând şefă la DGASPC. 

Femeia le-a spus judecătorilor că l-a informat despre acest pas al ei în carieră. În schimb, Dragnea nu a informat-o pe ea că i-a trimis două angajate noi. 

Floarea Alesu: Eu nu am ştiut că cele două persoane erau angajate în subordinea mea şi am aflat de la o subalternă că nu vin la muncă pentru că lucrează la sediul PSD Teleorman (...) Pilos Rodica mi-a spus că angajarea celor două s-a făcut la cerere domnului Dragnea.
Sursă: Declaraţie în faţa instanţei

Judecătorul a încercat să afle de la Floarea Alesu de ce a acceptat situaţia şi nu le-a dat afară pe cele două, atunci când a aflat că sunt angajate fictiv. Tot Dragnea a fost indicat de aceasta drept motiv. 

Floarea Alesu: Am aşteptat ca Dragnea să ia dânsul o măsura pentru a le lua pe alea de la mine sau să le zică să vină la serviciu şi să le spună să vină la PSD după serviciu. Acu' am greşit, am acceptat şi nu trebuia să le accept, nu am avut beneficiu că le am ţinut. 
Judecător: Lăsaţi, că nu sunteţi acuzată de asta! Insist, de ce le-aţi ţinut?
Floarea Alesu: Vă mai spusei, mă aflam în subordonarea Consiliului Judeţean Teleorman.
Sursă: Declaraţie în faţa instanţei

Şefa de la Protecţia Copilului spune că a încercat de mai multe ori să le convingă pe cele două social-democrate să vină la serviciu, măcar să păstreze aparenţele. 

Floarea Alesu: Dragnea mi-a zis că ştie de situaţia celor două şi că va rezolva problema în sensul că în scurt timp le va angaja la PSD Teleorman. (...) Eu am cerut şefei de la personal să o cheme pe Stoica în 2010 la muncă, dar ea a spus că nu ea hotărăște, ci că cel care hotărăşte e domnul preşedinte Dragnea, doar de el ascultă. 
Sursă: Declaraţie în faţa instanţei

Nu doar cele două au profitat de relaţia cu Liviu Dragnea, ci şi fosta sa soţie. 

Floarea Alesu: Dragnea m-a rugat ca Dragnea Bombonica să rămână contractual, el m-a rugat personal!      
Sursă: Declaraţie în faţa instanţei

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual, cauză în care este cercetat alături de fosta sa soţie, Bombonica Prodana. Și ea a fost trimisă în judecată, potrivit DNA.

Deși patru inculpați și-au recunoscut vinovăția, pentru a beneficia de reducerea cu o treime a pedepselor, președintele completului de judecată Ștefan Pistol le-a respins acestora cererile de a fi judecați prin procedura simplificată.

La precedentele termene ale procesului, patru dintre inculpaţii din acest dosar, Ionel Marineci, Adriana Botorogeanu, Gheorghe Nicuşor şi Anisa Stoica, şi-au recunoscut vinovăţia şi au acceptat să fie judecaţi prin procedura simplificată, pentru a beneficia de reducerea pedepselor

De asemenea, Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Dragnea, a cerut sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate a unui articol din Codul penal care reglementează infracţiunea de abuz în serviciu. Avocaţii acesteia au explicat că doresc ca CCR să se pronunţe asupra stabilirii unui prag valoric, sub care abuzul în serviciu să nu mai fie infracţiune. Pe 28 martie, judecătorii au admis cererea şi au sesizat Curtea Constituţională. 

Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual

În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimişi în judecată mai mulţi angajaţi de la DGASPC Teleorman. 

×
Subiecte în articol: Teleorman Liviu Dragnea
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close