Antena 3 CNN Actualitate Mărturia unei românce stabilită în SUA despre protestele violente: ''Toți rezidenții orașului Washington D.C. sunt obligați să stea în case''

Mărturia unei românce stabilită în SUA despre protestele violente: ''Toți rezidenții orașului Washington D.C. sunt obligați să stea în case''

Sintia Radu, expert în comunicare în domeniul politicilor de tehnologie şi fost jurnalist Washington Post, a vorbit în exclusivitate pentru antena3.ro, despre protestele violente din Statele Unite ale Americii. Simpatizanții lui Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul şi au protestat faţă de validarea victoriei lui Joe Biden.

Mărturia unei românce stabilită în SUA despre protestele violente: ''Toți rezidenții orașului Washington D.C. sunt obligați să stea în case''
de Iulia Gorgorin    |    07 Ian 2021   •   00:50

Sintia Radu, a oferit un interviu în exclusivitate pentru antena3.ro, unde a vorbit despre protestele violente din Washington, acolo unde locuiește de patru ani.

Jurnalista a explicat faptul că se știa de câteva zile că vor fi proteste în Washington, D.C. cu prilejul ratificării președintelui ales, Joe Biden.

''Oraşul era oarecum pregătit, sau credea că este, dar acum, autorităţile sunt copleşite. Protestatarii s-au strâns după-amiază pe traseele stabilite.

Şi, dintr-odată, pe toate posturile de ştiri s-a văzut că cei care erau în jurul Capitoliului au dat buzna în clădire.

Anterior, fuseseră prezenţi la un discurs al preşedintelui în funcţie, Donald Trump, relativ aproape de clădirea Senatului şi Camerei Reprezentanţilor, care nu a încercat sa calmeze spiritele.

Dimpotrivă, Trump, de luni de zile a susținut că alegerile au fost fraudate şi că preşedintele Biden nu este un preşedinte legitim.

Aceste momente ne arată noua, tuturor, nu doar în America, că discursul politic contează, că ce se spune în spațiul public, că ce se aude și că uneori persoane cu intenții agresive le transformă în incidente violente.

O femeie a fost împușcată în Capitol până acum. După ora 6 pm ora locală, toți rezidenții orașului Washington D.C. sunt obligați să stea în case, până dimineața la 6 a.m.

Proprietarii de magazine și-au acoperit vitrinele cu panouri, activitățile comerciale s-au închis începând cu ora 4 pm.

Primarul D.C.-ului și șeful Poliției, au anunțat că protestele agresive vor fi considerate ilegale și oamenii care nu se supun normelor descrise în Primul Amendament vor fi retinuți.

Zona Capitolului va fi izolată curând și clădirea va fi percheziţionată. Au fost câteva amenințări, iar forțele de ordine vor să verifice că totul este în regulă în incinta Senatului şi Camerei Deputaţilor'', a spus Sintia Radu, în exclusivitate pentru antena3.ro.

×
Subiecte în articol: Sintia Radu Washington proteste SUA
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close