Antena 3 CNN Actualitate Mascații au descins în casele a 13 polițiști de la Rutieră, din două județe, cercetați pentru fapte de corupție

Mascații au descins în casele a 13 polițiști de la Rutieră, din două județe, cercetați pentru fapte de corupție

Mascaţii au descins în casele poliţiştilor de la Rutieră din două județe. 13 oameni ai legii sunt cautaţi pentru a fi audiaţi într-un dosar de luare şi dare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu și fals intelectual. 

Mascații au descins în casele a 13 polițiști de la Rutieră, din două județe, cercetați pentru fapte de corupție
Sursa foto: Hepta
de Ovidiu Stan    |    Mia Lungu    |    01 Feb 2023   •   14:24

În cursul zilei de astăzi, 1 februarie a.c., organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Covasna, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează un număr de 18 percheziții domiciliare la locuințele aparținând unor polițiști din cadrul IPJ Brașov, precum și la sediul unei subunități de poliție.

Totodată, sunt puse în executare un număr de 13 mandate de aducere a persoanelor implicate, la sediul organului de urmărire penală.

Activitățile procedurale se desfășoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârșirea, de către șase lucrători MAI din cadrul I.P.J Brașov, a unor infracțiuni de corupție și asimilate, respectiv luare de mită, dare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu și fals intelectual.

Lucrătorii de poliție judiciară din cadrul SJA Covasna au fost delegați să efectueze activități de urmărire penală cu privire la faptul că, în perioada decembrie 2021 - ianuarie 2023, cei șase lucrători MAI ar fi pretins și primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri și alte valori, pentru nu-și îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica măsuri contravenționale la regimul circulației rutiere.

Citește și: Procurorii DNA au descins la sediul central al Poliției Locale din București

Activitatea se desfășoară cu sprijinul lucrătorilor din serviciile anticorupție din județele Argeș, Buzău, Brașov, Dâmbovița, Harghita, Sibiu, Prahova, precum și al Grupării de Jandarmi Mobile "Burebista" Brașov.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul de cadrul Structurii centrale a DGA și de cel al DOS Brașov - BOS Covasna, din cadrul IGPR.

×
Subiecte în articol: perchezitii politisti luare de mita
Parteneri
Furtuna Mathis loveşte Europa! Ce fenomene meteo extreme sunt așteptate
x close