Antena 3 CNN Actualitate Procurorii DNA au descins la sediul central al Poliției Locale din București

Procurorii DNA au descins la sediul central al Poliției Locale din București

Sunt percheziții în aceste momente la Poliția Locală București. Procurorii DNA au descins în urmă cu puțin timp la sediul instituției.

Procurorii DNA au descins la sediul central al Poliției Locale din București
Sursa foto: hepta
de Delia Bulgaru    |    30 Ian 2023   •   09:26

Potrivit surselor Antena 3 CNN, la această oră au loc descinderi ale procurorilor DNA la sediul central al Poliției Locale București. 

Procurorii efectuează verificări atât la Direcția Economică, cât și la Direcția Logistică, serviciul Juridic și serviciul Resurse Umane. 

Citește și: DNA a făcut percheziții la Poliția Locală Sector 1 pentru un contract suspect de achiziție a unor echipamente

Ar fi vorba despre infracțiuni de corupție privind achiziția unor noi uniforme. Infracțiunile ar fi fost comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliței naționale.

În urmă cu două săptămâni, pe data de 19 ianuarie, procurorii DNA au descins la patru sedii ale Poliției Locale Sector 1 vizând aceleași infracțiuni de corupție.  

Uniformele pentru care statul a plătit bani grei ar fi de o calitate îndoielnică, scrie și Europol. 

”De un an de zile semnalăm sub diferite forme probleme în privința noii uniforme pe care Poliția Română vrea să o achiziționeze. De la licitații anulate și până la caiete de sarcini întocmite necorespunzător, temerea noastră s-a materializat când absolvenții școlilor de agenți de poliție au primit în 2022 noua uniformă.

Materialele folosite nu corespund cu cele prezentate, iar colegii semnalează deja situații în care la o lună de la utilizare pantalonii s-au rupt, jachetele s-au uzat la contactul cu dotările de pe centură, iar inscripțiile cu “Poliția” s-au dezlipit.

Se pare că nici după 20 de ani, instituția în numele căreia ne sacrificăm zi de zi nu este capabilă să facă un mic efort și să se asigure că zecile de milioane de lei destinate noii uniforme sunt cheltuite legal și eficient”, scrie Europol pe o rețea socială. 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close