Antena 3 CNN Actualitate 30 de mașini blocate de viscol, pe un drum județean din Galați. Raed Arafat, anunț important în legătură cu școlile

30 de mașini blocate de viscol, pe un drum județean din Galați. Raed Arafat, anunț important în legătură cu școlile

30 de mașini au rămas înzăpezite pe un drum județean, între localitățile Măcișeni și Valea Mărului, în județul Galați. Mai multe utilaje au fost trimise pentru a scoate mașinile de pe drumul înzăpezit. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Feb 2023   •   17:16

Potrivit informațiilor Antena 3 CNN, mașinile au ajuns după mai multe ore la Valea Mărului.

Porțiunea afectată de pe DJ 251 G măsoară 6 kilometri.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a relatat la Antena 3 CNN situația în județele din țară unde condițiile meteo au impus intervenția echipajelor de salvatori.

"Pe plan național, intervenții în desfășurare la ora 14 erau în județele Argeș, Brăila, Buzău, Caraș Severin, Constanța, Galați, Hunedoara, Sibiu, Tulcea.

Citește și: Atenționare ANM: "Se anunță temperaturi de -20 de grade Celsius" | România se confruntă cu fenomene meteo extreme

Intervenții finalizate au fost raportate la ora respectivă în Alba, Bihor, Cluj, Dolj, Gorj, Timiș. Avem o porțiune de autostradă A1 Sibiu - Deva, tronsonul km 224 - 237. La nivelul drumurilor naționale, este închis DN 22 pe porțiunea Râmnicu Sărat - limita cu județul Brăila.

Sunt cinci drumuri județene închise: trei în Caraș Severin, unul în județul Buzău și unul în Galați. 

Traficul era restricționat pe două drumuri naționale: DN 2C, între Costești, municipiul Buzău, până la limita cu județul Ialomița, și DN 2B, municipiul Buzău, limita cu județul Brăila.

Restricțiile vizează autovehiculele cu masa peste 3,5 tone.

Raed Arafat: "Nu se pune problema închiderii școlilor"

Nu s-a pus problema închiderii școlilor. Nu avem o solicitare în acest sens. Sunt convins că dacă vor fi probleme în unele zone, la nivelul Comitetelor Județene se vor lua deciziile necesare pentru județele respective.

S-au reunit Comitetele Județene pentru Situații de Urgență, CJSU, acolo unde a fost nevoie. Am fost în legătură permanentă cu prim-ministrul, ca președinte al Comitetului, și am discutat despre fiecare dintre situații. Legătura cu domnul prim-ministru Ciucă este permanentă, chiar dacă este plecat din țară (în Egipt, n.r.). 

Cu ministrul de interne Lucian Bode suntem, de asemenea, în legătură permanentă. La acest moment, o ședință de Comitet Național, care presupune și convocarea Comitetelor Județene, înseamnă să scoatem oamenii din zona de intervenție. Comitetul Național se poate convoca online dacă este nevoie de o decizie care nu poate fi luată la nivelul comitetelor județene.

Nu a nevoie de așa ceva până la acest moment", a spus secretarul de stat.

Raed Arafat: "Dacă turiștii de la cabana Capra au ajuns acolo pe drumuri oficial închise, Poliția va lua măsuri"

Raed Arafat a vorbit și despre situația de la Cabana Capra, situată în apropierea Transfăgărăşanului, la aproape 1600 de metri altitudine, unde mai muți turiști au rămas blocați în urma unei avalanșe.

"Echipele de intervenție au început să coboare turiștii. Operațiunea va mai dura. Nu avem niciun turist rănit sau care să aibă nevoie de îngrijiri medicale. Este o misiune coordonată și la nivel de prefect. Sunt implicați salvamontiștii și forțe ale Ministerului de Interne, utilaje de la drumuri naționale (...) Este clar că dacă au ajuns turiștii pe drumuri oficial închise, vor fi luate decizii la nivelul Poliției Rutiere", a spus Arafat.

“La Cabana Capra, echipele de intervenție au găsit mai multe persoane decât aveam în informațiile inițiale. Sunt 57 de turiști.  Primul grup de 17 persoane e în siguranța. Al doilea grup format din 40 de turiști și un angajat este pe drum. La Capra a rămas o parte din personal",  a declarat prefectul de Argeș, Radu Perianu.

Poliția: "Drumul DN 7C este închis de la sfârșitul lui octombrie"

Polițiștii precizează că DN 7C – Transfăgărăşan, drumul care duce către cabană, este închis traficului, de la kilometrul 104, încă de la data de 30 octombrie 2022, acest aspect fiind semnalizat prin indicatoare de-a lungul drumului, dar şi prin indicator şi barieră, la kilometrul 104.

"Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș vor verifica modalitatea prin care persoanele respective au ajuns la cabană, iar dacă vor fi constatate abateri de la normele rutiere, se vor lua măsurile legale în consecință”, a anunțat IPJ Argeș.

Astfel, dacă se stabilește că șoferii au încălcat interdicția de a circula pe Transfăgărăşan iarna, ei pot primi amenzi cuprinse între 870 şi 1160 de lei, respectiv 6-8 puncte de penalizare, dar şi suspendarea permisului de conducere pentru 60 de zile.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close