Antena 3 CNN Meteo Atenționare ANM: "Se anunță temperaturi de -20 de grade Celsius" | România se confruntă cu fenomene meteo extreme

Atenționare ANM: "Se anunță temperaturi de -20 de grade Celsius" | România se confruntă cu fenomene meteo extreme

Valul polar aduce ninsori și viscol puternic la noi în țară. Meteorologii au emis mai multe avertizări de cod galben și portocaliu.

Atenționare ANM: "Se anunță temperaturi de -20 de grade Celsius" | România se confruntă cu fenomene meteo extreme
Sursa foto: Pexels
de Ioana Mircea    |    05 Feb 2023   •   12:01

Noaptea trecută s-au înregistrat temperaturi extrem de scăzute, ninsori abundente, viscol în toată regula, vizibilitate extrem de redusă, mașini înzăpezite, drumuri închise sau restricționate.

Meteorologii avertizează că temperaturile vor ajunge și la -20 de grade Celsius în mai multe zone din țară.

"Ne pregătim pentru un val de frig ce va ține până spre finalul săptămânii viitoare însă acum dimineață la Administrația Națională de Meteorologie, am actualizat atenționările și avertizările meteorologice, în sensul în care rămâne doar cod galben până mâine seară în partea de sud-est a țării, în jumătatea de sud a Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea, unde așteptăm ca vântul să sufle în continuare cu 50-70 de kilometri pe oră", a afirmat un meteorolog al Administrației Naționale de Meteorologie.

Citește și: Vremea face prăpăd în țară | Drumuri închise, ambulanțe în șanț și mii de oameni rămași în beznă

Val de frig în perioada 5-10 februarie

Meteorologii avertizează un val de frig în perioada 5-10 februarie, interval în care vremea va deveni rece, geroasă în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse.

"Temperaturile maxime vor fi preponderent negative, iar noaptea ne așteptăm la temperaturi minime între -14 și -4 grade izolat, cu valori termice mai coborâte spre -18 -20 de grade, izolat prin nord-vestul și centrul țării, în Maramureș, Transilvania și nordul Crișanei. Aceste valori s-ar putea înregistra undeva miercuri dimineață, joi dimineață atunci ar fi cele mai reci nopți în acest interval", a precizat în direct la Antena 3 CNN, un reprezentant ANM.

 

 

 

×
Subiecte în articol: ANM vreme rea
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close