Antena 3 CNN Actualitate Vremea face prăpăd în țară | Drumuri închise, ambulanțe în șanț și mii de oameni rămași în beznă

Vremea face prăpăd în țară | Drumuri închise, ambulanțe în șanț și mii de oameni rămași în beznă

Vremea rea a creat mari probleme în țară. Un copil de 14 ani și-a pierdut viața, mai multe drumuri au fost închise din cauza viscolului și mii de oameni au rămas fără curent electric.

Vremea face prăpăd în țară | Drumuri închise, ambulanțe în șanț și mii de oameni rămași în beznă
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    05 Feb 2023   •   10:11

A fost haos pe șosele în Reșița din cauza ninsorii și a vântului puternic. Un copac s-a rupt și a căzut peste o mașină în care se afla o familie cu un adolescent. Imediat, martorii au sunat la 112, iar la fața locului au ajuns medicii și pompierii. Din păcate băiatul în vârstă de doar 14 ani s-a stins din viață.

Pe drumul județean din Caraș-Severin care leagă Muntele Mic de platoul Semenic, drumarii au lucrat la foc continuu. Din păcate, aceștia nu au făcut față. 80 de persoane au stat blocate mai bine de două ore în mașini din cauza ninsorii abundente, a viscolului și a vizibilității reduse.

Citește și: Salvamontiștii au deschis oficial sezonul de schi, în februarie | Spectacol pe pârtie

Autoritățile au decis să închidă circulația pe Autostrada A1 din județul Sibiu, între localitățile Cunța și Boița. În localitatea Ceanu Mare din Cluj, tot pe fondul viscolului și a vizibilității reduse, o ambulanță a rămas blocată în șanț, după ce șoferul autospeciale a pierdut controlul volanului din cauza carosabilului alunecos.

Echipajul medical nu a fost singurul scos din zăpadă. Mai multe mașini au rămas blocate pe drumurile din județ. Doi turiști au rămas blocați cu ATV-ul din cauza zăpezii și a viscolului pe un drum forestier. Aceștia au fost salvați în cele din urmă de jandarmii montani.

Pe șoselele din Brașov, autoritățile au anunțat că sunt 200 de utilaje de deszăpezire. A nins abundent și în Banatul Montan, însă în toate zonele montane a nins atât de puternic încât și drumarii fac cu greu față valului de ninsori chiar și în zona Brașovului.

Peste 1000 de gospodării, lăsate în beznă

Autoritățile au fost în alertă și în județul Hunedoara, din cauza unui copac căzut peste firele de curent. Peste 1000 de gospodării au rămas în beznă totală în mai multe zone ale județului.

Sunt probleme și în Caraș-Severin, unde a fost emis cod galben și portocaliu de ninsori și viscol pentru zona montană. Nouă localități au rămas fără curent electric, iar un drum județean a fost închis după ce mai mulți copaci au căzut pe șosea.

×
Subiecte în articol: vremea rea
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close