Antena 3 CNN Actualitate Măştile ar putea deveni obligatorii şi în spaţiile exterioare. Vestea de ultimă oră a autorităților

Măştile ar putea deveni obligatorii şi în spaţiile exterioare. Vestea de ultimă oră a autorităților

Autorităţile se gândesc acum din ce în ce mai mult la introducerea obligativităţii de a purta mască de protecţie şi în anumite spaţii exterioare, cum ar fi de exemplu, pieţele, sau plajele de pe litoral. Pe de altă parte, din ce în mai mulţi bucureşteni aleg să poarte masca de protecţie şi pe stradă pentru siguranţa lor.

Măştile ar putea deveni obligatorii şi în spaţiile exterioare. Vestea de ultimă oră a autorităților
Sursa foto: Hepta
de Iulia Orgo    |    27 Iul 2020   •   17:40

Guvernul îşi propune să îi oblige pe cetăţeni să poarte măşti de protecţie pe stradă, astfel acestea ar putea deveni obligatorii în pieţe, târguri, sau chiar pe plajele de la Marea Neagră.

''Am avut discuţii cu mai mulţi prefecţi, mai mulţi reprezentanţi din comitete judeţene pentru situaţii de urgenţă care ne-au spus că sunt locuri, chiar şi în aer liber. De exemplu, la piaţă, pe faleză. Din cauza aglomeraţiei există risc de răspândire'', a declarat premierul Ludovic Orban.

Mulţi bucureşteni au decis deja să poarte masca oriunde, nu numai în transportul în comun sau în supermarket.

''Virusul există, nu ştii de unde îl iei, cum îl iei. Ferească Dumnezeu!'', spune o femeie din Bucureşti.

Cei mai mulţi dintre cei care aleg să poarte masca pe stradă, sunt vârstnicii, care sunt conştienţi de pericol, în contextul în care o parte dintre ei suferă deja de anumite afecţiuni cronice.

Obligativitatea de a purta mască de protecţie în magazine, mijloace de transport în comun, la locul de muncă şi în alte spaţii închise este respectată în cea mai mare parte şi de locuitorii de la sate.

Mai mult de teama sancţiunilor decât de teama virusului, oamenii spun că poartă masca de protecţie.

×
Subiecte în articol: măşti Orban
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close