Antena 3 Actualitate Măștile neomologate - pericol pentru sănătate. Care sunt cele care ne protejează

Măștile neomologate - pericol pentru sănătate. Care sunt cele care ne protejează

de L.D.    |    02 Apr 2020   •   11:44
Măștile neomologate - pericol pentru sănătate. Care sunt cele care ne protejează

Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă cu privire la măștile de protecție, deoarece, dacă nu sunt omologate, acestea nu protejează împotriva virusului COVID-19.

În farmacii este criză de măști de protecție. Comercianții profită de acest lucru și vând pe Internet produse neomologate care nu asigură niciun fel de protecție.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății spun că măștile fabricate manual, fie ele din pânză, bumbac sau tifon, nu protejează împotriva coronavirusului. 

Pentru a fi eficiente, acestea trebuie să îndeplinească două condiții: să creeze o barieră împotriva microbilor cu ajutorul filtrelor și să permită respirația corectă. 

Pe internet sunt însă două tipuri de anunțuri la acest moment. Primul este cel al comercianților care nu specifică dacă acestea protejează sau nu, iar cel de-al doilea este al vânzătorilor care spun că măștile protejează împotriva COVID-19.

În ultima vreme au apărut chiar și măști fashion, cu desene, cu mesaje, însă specialiștii ne spun să fim foarte atenți la ce cumpărăm dacă dorim să ne protejăm.

 

 

×
Subiecte în articol: mască coronavirus sanatate

România cu temperaturi de vară

 

 

Prognoza ANM pentru perioada următoare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close