Antena 3 CNN Actualitate Măsuri speciale pe aeroporturile din țară pentru pasagerii care vin din Italia și bagajele lor

Măsuri speciale pe aeroporturile din țară pentru pasagerii care vin din Italia și bagajele lor

Este alertă pe toate aeroporturile din România. Autoritățile au impus măsuri drastice de teama unor posibile contaminari, în condiţiile în care tot mai mulţi români se întorc acasă din zonele afectate de coronavirus. 

Măsuri speciale pe aeroporturile din țară pentru pasagerii care vin din Italia și bagajele lor
25 Feb 2020   •   12:24

„Pasagerii care vin din Italia vin pe acest flux special pentru curse charter, iar bagajele lor sunt procesate pe benzile 4 și 5 de la parter, față de celelalte, care sunt la etaj”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale Aeroporturi București, Valentin Iordache, la Antena 3.

Potrivit acestuia, se dezinfectează întreg fluxul de sosiri, de la intrarea pasagerului în terminal până la ieșirea lui din terminal, inclusiv banda de bagaje.

Totodată, Valentin Iordache a anunțat că, deși aeronavele sunt în responsabilitatea companiilor aeriene, acestea pot fi dezinfectate, la cerere, de echipele de pe aeroport, ori de cele puse la dispoziție de compania TAROM.

Potrivit lui Iordache, pasagerii cu simptome specifice coronavirusului pot fi izolați în timp util și transportați cu o ambulanță la Institutul Matei Balș din Capitală. De asemenea, există și la nivelul aeroportului echipe de medici care pot interveni în caz de urgență.

 

×
Subiecte în articol: Valentin Iordache coronavirus
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close