Antena 3 CNN Actualitate Locul în care vor sta românii din Deltă în timpul atacurilor ruseşti cu drone | MApN anunţă noi măsuri de urgenţă

Locul în care vor sta românii din Deltă în timpul atacurilor ruseşti cu drone | MApN anunţă noi măsuri de urgenţă

MApN anunţă noi măsuri de urgenţă din cauza atacurilor Rusiei. Constantin Spînu, purtător de cuvânt MApN, a declarat la Antena 3 CNN că adăposturile la graniţa cu Ucraina au fost montate la faţa locului şi urmează lucrările de amenajare.

Locul în care vor sta românii din Deltă în timpul atacurilor ruseşti cu drone | MApN anunţă noi măsuri de urgenţă
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Sep 2023   •   21:38

Armata Română a construit adăposturi de protecție civilă în localitatea Plauru, din Deltă, la graniţa cu Ucraina.

"Noi sperăm ca până în cursul zilei de joi să putem să predăm aceste adăposturi către primărie pentru a fi utilizate conform instrucţiunilor şi procedurilor stabilite de Inspectoratul judeţean pentru situaţii de urgenţă. Este vorba despre adăposturi din beton prefabricat, dimensiuni aproximative 9,6 m lungime, la interior au 2 m lăţime şi 1,5 m înălţime", a spus Constantin Spînu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MApN, armata va fi în permanentă legătura cu sistemul naţional pentru situaţii de urgenţă pentru a transmite avertizările atunci când va detecta iminenţa unor atacuri asupra infrastructurii portuare din Ucraina, din proximitatea localităţilor noastre.

Pe linie militară, sunt în planificare măsuri de întărire a capacităţii de acţiune pe frontiera de est în domeniul securizării spaţiului aerian şi a detecţiei şi monitorizării situaţiilor de acest gen.

Cum arată buncărele construite de Armata Română în Plauru, la graniţa cu Ucraina

"Asemenea adăposturi am folosit cu succes în Afganistan, timp de 25 de ani, cât Armata Română a fost prezentă acolo", a spus generalul Marius Crăciun, la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: MApN buncăre drone Rusia atacuri Plauru delta
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close