Antena 3 CNN Actualitate Cum se pregăteşte Institutul Matei Balş de gerul care va lovi Capitala. Dr. Apostolescu: ''Apa va fi rece şi pentru spălat şi pentru duş!''

Cum se pregăteşte Institutul Matei Balş de gerul care va lovi Capitala. Dr. Apostolescu: ''Apa va fi rece şi pentru spălat şi pentru duş!''

Avariile la sistemul de termoficare din Capitală ar putea afecta şi spitalele. Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balş, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre măsurile care vor fi luate în spitalul unde 19 oameni au murit în urma incendiului de la sfârşitul lunii trecute.

Cum se pregăteşte Institutul Matei Balş de gerul care va lovi Capitala. Dr. Apostolescu: ''Apa va fi rece şi pentru spălat şi pentru duş!''
de Iulia Gorgorin    |    11 Feb 2021   •   14:30

În spitalele cu încălzire de la RADET, temperatura în saloane nu depăşeşte 18 grade.

În aceste condiţii, medicii spun că se pregătesc cum pot pentru valul de ger anunţat pentru zilele următoare. La Institutul Matei Balş, au împărţit pături în plus bolnavilor şi folosesc alte surse de încălzire.

Medicul infecționist Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului ”Matei Balș”, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre cum se pregăteşte spitalul pentru temperaturile extrem de scăzute care se vor înregistra în următoarea perioadă în Capitală.

Cătălin Apostolescu este medicul care era de gardă la parterul Pavilionului 5, acolo unde a avut loc tragedia care a îngrozit o ţară întreagă.  

Medicul a reuşit să spargă geamul și a intrat în salonul cuprins de flăcări pentru a salva viața pacienților internați pe secția de Terapie Intensivă. 

Cătălin Apostolescu: ''Mai avem nevoie de câteva autorizaţii''

''În momentul de faţă avem mai multe direcţii de pregătire. O primă direcţie este darea în funcţune a centralei termice proprii a spitalului. Din nefericire, nu vom reuşi să o dăm în funcţiune, astăzi, mâine, în aşa încât să prevenim acest val de frig. Mai avem nevoie de câteva autorizaţii. Oricum, în iarna acesta va fi funcţională. A două măsură este distribuirea suplimentară de pături într-un pavilion care este încălzit strict cu ce ne furnizează RADET-ul, iar pentru un al doilea pavilion care este în funcţiune în momentul de faţă, avem ventiloconvectoare care vor suplini lipsa de căldură.

Au fost zile în care a fost frig. Temperatura a fost în jur de 18-20 de grade. Pentru un om care este îmbrăcat ca pentru a sta în pat, temperatura este joasă. Evident că trebuie să stea permanent învelit. Nu trebuie să uităm că un agent termic cu temperatură scăzută se reflectă şi în apa pe care o primim la instalaţiile sanitare, deci înseamnă că apa va fi rece şi pentru spălat şi pentru duş.

Bilanțul deceselor după incendiul de la Matei Balș ajunge la 20

''Încă un pacient a murit, joi, după incendiul de la la Institutul Național "Matei Balș", a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Este vorba despre un bărbat de 91 de ani, el fiind cea de-a 20-a victimă a tragediei de la Balș.

Tragedia care a îngrozit România a avut loc pe 29 ianuarie 2021.

Citiţi şi: Anunţul aşteptat de toţi bucureştenii! Directorul Termoenegetica, despre avariile care au lăsat zecii de mii de oameni în frig
 

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close