Antena 3 CNN Actualitate Media Canada vine în ajutorul soldaţilor ruşi "rătăciţi" în Ucraina: "Hei, Rusia! Aceasta nu este Rusia!"

Canada vine în ajutorul soldaţilor ruşi "rătăciţi" în Ucraina: "Hei, Rusia! Aceasta nu este Rusia!"

Canada vine în ajutorul soldaţilor ruşi "rătăciţi" în Ucraina: "Hei, Rusia! Aceasta nu este Rusia!"
Sursa foto: Foto: Twitter
28 Aug 2014   •   09:49

După ce mai mulţi paraşutişti ruşi au fost capturaţi la începutul acestei săptămâni în estul Ucrainei, autorităţile de la Moscova pretinzând că au aterizat acolo "din greşeală", delegaţia Canadei la NATO a postat pe Twitter o hartă menită să "îi ajute pe soldaţii ruşi", scrie The Independent.

"Geografia poate fi dificilă. Acesta este un ghid pentru soldaţii ruşi care se tot rătăcesc şi intră accidental în Ucraina", este mesajul care însoţeşte o hartă în care Federaţia Rusă este colorată cu roşu, iar în zona Ucrainei, colorată în albastru, este scris "not Russia".

Ucraina a difuzat marţi înregistrări video cu paraşutişti ruşi capturaţi în ajun în estul Ucrainei, în condiţiile în care o sursă din Ministerul Apărării din Rusia a fost citată de agenţiile RIA Novosti şi Itar-Tass spunând că respectivii militari ar fi ajuns în estul Ucrainei din greşeală, scrie Reuters.

"Militarii în chestiune participau de fapt la o misiune de patrulare a unei secţiuni a graniţei ruso-ucrainene şi fără îndoială că au traversat din greşeală pe un tronson nemarcat şi, din câte am înţeles noi, nu au opus rezistenţă forţelor armate ale Ucrainei atunci când au fost reţinuţi", a spus sursa citată, care a confirmat astfel indirect arestarea militarilor ruşi pe teritoriul ucrainean anunţată anterior de Kiev.


×
Subiecte în articol: Twitter Proteste Ucraina
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close