Antena 3 CNN Actualitate Media Facebook anulează conturile a circa 20.000 de utilizatori zilnic

Facebook anulează conturile a circa 20.000 de utilizatori zilnic

Facebook anulează conturile a circa 20.000 de utilizatori zilnic
Sursa foto: Foto: newsfeed.time.com
24 Mar 2011   •   20:55

Reţeaua de socializare Facebook anulează conturile a circa 20.000 de utilizatori în fiecare zi, pentru că nu au împlinit vârsta de 13 ani, condiţia principală pentru creearea unui profil pe site. Declaraţia a venit din partea reprezentanţilor companiei, pentru Associated Press.

Aceştia au recunoscut, totuşi, că mecanismul prin care acestor copii le sunt şterse conturile este unul deficitar, întrucât nu are impementat nici un sistem care i-ar putea detecta pe cei care îşi afişează vârsta falsă.

"Sunt utilizatori care mint şi alţii care îşi declară, într-adevăr, vârsta de sub 13 ani", au declarat angajaţii Facebook.

Un studiu recent al companiei PEW arată că aproximativ jumătate din copiii de 12 ani din Statele Unite sunt utilizatori ai site-urilor de socializare.

În luna martie, senatorul democrat din Minnesota, Al Franken, i-a transmis o scrisoare deschisă lui Mark Zuckerberg, fondator şi CEO Facebook, prin care îşi exprima îngrijorarea faţă de numărul tinerilor sub 18 ani care îşi afişează datele personale pe site-ul de socializare. Acesta este de părere că vulnerabilitatea acestor tineri este considerabil mai mare decât a adulţilor, în faţa infractorilor care folosesc platforma ca mijloc de informare.

"Cu actuala politică privată a site-ului Facebook, li se permite la peste 13 milioane de utilizatori sub 18 ani să îşi afişeze informaţiile personale, la fel cum o fac şi adulţii(...) Aceşti utilizatori tineri sunt cei mai vulnerabili "prădătorilor" de pe Facebook şi ar trebui să fie interzis pentru ei să-şi afişeze numărul de telefon şi adresa de acasă", a declarat Al Franken, pentru sursa citată.

×
Subiecte în articol: Facebook utilizatori minori
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close