Antena 3 Actualitate Media Jurnalistul american, care a provocat demisia unui general NATO, MORT într-un accident de maşină

Jurnalistul american, care a provocat demisia unui general NATO, MORT într-un accident de maşină

de G.C.P    |    19 Iun 2013   •   15:40
Jurnalistul american, care a provocat demisia unui general NATO, MORT într-un accident de maşină

Corespondentul de război, Michael Hastings, ale cărui materiale din Afganistan au dus la demisia unui general de top, din ierarhia NATO, şi-a pierdut viaţa în urma unui accident rutier, produs în Los Angeles, relatează AP.

Hastings, de 33 de ani, a murit în dimineaţa zilei de ieri, suferind mai multe traumatisme. Decesul său a fost confirmat de către avocatul său, membrii familiei şi colegii de la BuzzFeed.

În 2010, revista Rolling Stone a publicat un material amplu, intitulat "Generalul fugar", care i-a adus tânărului jurnalist distincţia George Polk. În urma acelui articol, generalul NATO, Stanley McChrystal, a fost nevoit să demisioneze. În materialul premiat, Hastings descria pe larg criticile generalului asupra politicii militare dusă de administraţia lui Barack Obama.

"Michael era un ziarist grozav, fără frică, cu un instinct incredibil al poveştii jurnalistice, cu modalităţi excelente de a captiva publicul cu materialele sale despre război sau diverşi politicieni. El a scris lucruri care altfel rămâneau nedezvăluite de nimeni", spune editorul şef de la BuzzFeed, Ben Smith.

×
Subiecte în articol: Stanley McChrystal

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close