Antena 3 CNN Actualitate Media Pentagonul declară "război" site-ului WikiLeaks

Pentagonul declară "război" site-ului WikiLeaks

Pentagonul declară "război" site-ului WikiLeaks
Sursa foto: Foto: Antena3.ro
16 Sep 2010   •   10:21

Departamentul de apărare al Statelor Unite a pus la punct o echipă o echipă de ?propagandişti? care lucrează non stop pentru a opri războiul mediatic al site-ului WikiLeaks, susţin surse din cadrul Pentagonului, citate de www.thinq.co.uk.

Portalul WikiLeaks, fondat în 2006, a devenit cunoscut după ce a dezvăluit, anul acesta, documente secrete (care aparţin armatei americane) referitoare la atrocităţile comise de soldaţii americani în războiul din Afganistan.

Oficialii din Apărare au admis oficial existenţa echipei care lucrează la cazul WikiLeaks, denumită ?Information Review Task Force?, însă cei din interior o numesc "WikiLeaks war room" (Camera de război WikiLeaks, n.r.). Echipa numără acum cu 50% mai mulţi oameni şi are în total 120 de membri.

Echipa de propagandă a fost alcătuită pentru a submina operaţiunile WikiLeaks, şi este condusă de generalul Robert A. Carr, de la Departamentul de Informaţii al Apărării.

?Nu mi-aş măsura forţele cu generalul Carr, un tip foarte inteligent?, a declarat un oficial din Pentagon, pentru site-ul The Daily Beast.

În afara operaţiunii de discreditare, echipa adună dovezi pentru acuzarea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, dar şi a altora, în baza legii spionajului din SUA.

Assange susţine că serviciile de spionaj americane stau în spatele anchetei în desfăşurare din Suedia (unde are sediul WikiLeaks), el fiind acuzat de viol, în încercarea de a discredita intenţiile site-ului de a prezenta încă 15.000 de fişiere din dosarul războiului din Afganistan.

Site-ul încearcă în prezent să ?reducă pagubele? prin îndepărtarea detaliilor din documente care pot fi folosite la identificarea civililor nevinovaţi şi a altora.

?Credem că ştim ce conţin acele documente. Însă, credem de asemenea că ele vor pune în pericol trupele noastre din Afganistan dar şi ale altora?, a declarat colonelul David Lapan, purtător de cuvânt al Pentagonului.

Pentagonul a refuzat public să coopereze cu WikiLeaks, acuzând organizaţia că ?are mâinile însângerate?, după ce au pus în pericol vieţile civililor şi ale militarilor, prin dezvăluirile făcute recent.

Potrivit unor surse din Pentagon, până în acest moment nu există nicio dovadă că civilii ar fi păţit ceva după ce WikiLeaks a publicat informaţiile.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close