Antena 3 CNN Actualitate Media Revista presei - 10 ianuarie: Palatul Ghica face bani pentru mafia imobiliară

Revista presei - 10 ianuarie: Palatul Ghica face bani pentru mafia imobiliară

Revista presei - 10 ianuarie: Palatul Ghica face bani pentru mafia imobiliară
Sursa foto: Foto: beatfactor.ro
de M.Z.    |    10 Ian 2012   •   10:55
Adevărul: Palatul Ghica face bani pentru mafia imobiliară. Proprietăţile aşezământul Ghica din Capitală au încăput pe mâna unor falşi moştenitori, care ulterior le-au vândut dezvoltatorilor imobiliari pentru proiecte rezidenţiale. Judecătorii Tribunalului Bucureşti au reuşit să dezlege formula magică, dar ilicită, a obţinerii profiturilor uriaşe din afaceri imobiliare, deţinută de soţii Adrian Ciorobea (42 de ani) şi Virginica Tanţi Dumitrescu (53 de ani). Cei doi sunt bine cunoscuţi pe piaţa cumpărării drepturilor succesorale şi litigioase. Aceasta nu este singura lovitură imobiliară a cuplului Ciorobea-Dumitrescu. Ei încearcă să pună mâna pe Casa Oamenilor de Ştiinţă (COS), monument arhitectural în stil neoclasic francez, aflat în administrarea Academiei Române. Cei doi revendică şi terenul de peste 5.000 de metri pătraţi, în valoare de aproximativ 15 milioane de euro, pe care se află COŞ.

Gandul.info
: Jaf în sistemul sanitar. Milioane de euro cheltuite pe medicamente pentru morţi şi aparatură pe care s-a pus praful. Reacţia ministrului Sănătăţii. Pornind tot de la raportul Curţii de Conturi, aflăm că anul trecut s-au prescris medicamente în valoare de aproape un milion de euro unor persoane decedate şi s-a cumpărat aparatură medicală de alte câteva milioane de euro care însă nu a fost folosită niciodată.

Cotidianul.ro
: Curtea de Conturi: Prejudiciu de trei miliarde la instituţiile publice. Un raport al Curţii de Conturi care vizează anul 2010 arată că, în perioada analizată, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste trei miliarde de lei chiar de instituţiile publice. Prejudiciul a fost posibil în special prin utilizarea nelegală a fondurilor şi prin salarii acordate fără respectarea legii

Jurnalul Naţional
: Scenarii de groază pentru 2012. Zece riscuri majore geopolitice în anul care abia a început. În 2012, lumea ar putea să treacă prin mai multe scenarii de groază: colapsul zonei euro, reducerea ratingului de credit al SUA, schimbarea orien­tă­rii Rusiei după alegerile pre­zi­den­ţia­le, escaladarea tensiunilor în Asia - sunt temerile exprimate de Banca ja­po­ne­ză de investiţii Nomura la în­ce­put de an. Cu toate acestea, principa­le­le riscuri pentru lume, conform ex­per­ţilor de la la Nomura, vin dinspre Euro­pa şi SUA, mai ales în condiţiile în care în noiembrie 2012 sunt programate alegeri prezidenţiale în SUA.

Cotidianul.ro: Primăria Slatina construieşte parc nautic de 4,9 milioane euro. Jurnaliştii au aflat că Primăria Slatina se pregăteşte să construiască un parc nautic de aproape 5 milioane euro. Asta în condiţiile în care Slatina este unul dintre cele mai sărace oraşe din sudul României: şomajul e în creştere, nu are drumuri şi şcoli civilizate şi nici spitale dotate cu ce trebuie.







×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close