Antena 3 CNN Actualitate Media Studiu NY Times: Aveţi nevoie de mai mult somn decât credeţi!

Studiu NY Times: Aveţi nevoie de mai mult somn decât credeţi!

Studiu NY Times: Aveţi nevoie de mai mult somn decât credeţi!
Sursa foto: Foto: morninpaper.com
17 Apr 2011   •   22:51

Mergeţi la culcare ! Aveţi nevoie de mai mult somn decât credeţi ! Este concluzia unui studiu realizat in ultimii 8 ani si publicat de cotidianul american „New York Times". 

Cercetătorii americani au reuşit să dărâme mitul potrivit căruia patru sau cinci ore de somn pe zi sunt suficiente şi organismul reuşind să se adapteze, cu mijloace proprii, la lipsa de odihnă. În urma cercetării a reieşit că pentru cei mai mulţi dintre noi, opt ore de somn sunt excelente, in timp ce doar şase ore duc la diminuarea capacităţii de concentare.

Studiul arată că, doar 5% dintre cei chestionaţi sunt în stare să trăiască fără probleme dormind doar patru-cinci pe noapte. Oamenii care, în genere, au nevoie de opt ore de odihnă pe noapte, se prăbuşesc pur şi simplu după o singură noapte când au parte de doar patru ore de somn.

De la nou-nascuti, scolari, adolescenti, adulti de varsta mijlocie si persoane de varsta a treia, toti au nevoie de un somn de calitate pentru a fi sanatosi.

Experţii vor să afla ecum dacă somnul prelungit din week-end poate compensa carenţele de odihnă din celelalte zile. Testele efectuate în trecut au demonstrat că o singură noapte de refacere nu ne e deajuns pentru a răscumpăra lipsa de somn din zilele anterioare.

×
Subiecte în articol: somn New York Times studiu
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close