Antena 3 CNN Actualitate Media Victor Ponta, despre salariile bugetarilor: Salariile vor fi reîntregite cu certitudine

Victor Ponta, despre salariile bugetarilor: Salariile vor fi reîntregite cu certitudine

Victor Ponta, despre salariile bugetarilor: Salariile vor fi reîntregite cu certitudine
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    08 Iun 2012   •   22:48

Victor Ciutacu, moderatorul emisiunii "Vorbe Grele", a mers, vineri seară, la Palatul Victoria, pentru a afla de la premierul Victor Ponta cum arată România de la pupitrul de comandă.

"Vorbe Grele" a fost prima emisiune care i-a reunit, ca posibil tandem politic şi alternativă la dominaţia portocalie, pe Victor Ponta şi Crin Antonescu. Astăzi, partidele lor guvernează România.

La data de 16 mai, noul guvern a aprobat majorarea salariilor bugetarilor cu 8% de la 1 iunie.  A  doua tranşă de majorare , de 7, 4%, va fi acordată în luna decembrie.

"Sunt 1,3 milioane de bugetari care vor beneficia direct de majorarille salariale", a afirmat Victor Ponta, vineri seară, la Antena 3.

Întrebat dacă a doua tranşă de majorare este condiţionată conform scrisorii de intenţie cu FMI, Victor Ponta a garantat că bugetarii îşi vor primi banii la finalul anului.

"A doua tranşă depindea de capacitatea noastră de a păstra deficitul sub 3% şi de a ne finanţa pe piaţa internaţională. Aceste lucruri le-am îndeplinit şi le îndeplinim în continuare", a afirmat Victor Ponta, invitatul emisiunii "Vorbe Grele".



În contextul demersului făcut de Corpul de Control privind verificarea contractelor încheiate de stat cu firmele de avocatură, premierul Victor Ponta a declarat, la Antena 3, că nu se aştepta ca aceste demers să îl deranjeze atât de tare pe Valeriu Stoica.

"Nu îl persecut pe Valeriu Stoica, eu am cerut controale la toate casele de avocatură, dar el a sărit primul. Mă aşteptam să se supere doamna Vass, văd că s-a supărat Stoica", a spus Ponta, la Antena 3.

Şeful Corpului de control al premierului a cerut, marţi, instituţiilor şi companiilor de stat să raporteze contractele încheiate doar cu firma de avocaţi "Stoica şi Asociaţii" şi numai în perioada 2009-2012, pentru ca ulterior, după ce Valeriu Stoica (PDL) a acuzat discriminarea, să solicite date cu toţi avocaţii.

Premierul Ponta a declarat, vineri, că valoarea contractelor de asistenţă juridică încheiate de instituţiile publice, societăţile naţionale şi societăţile comerciale cu capital majoritar de stat este de 160 de milioane de euro.

Miercuri, 6 iunie, premierul Victor Ponta declara că datoriile televiziunii românilor nu sunt doar către ANAF şi instituţii publice româneşti, ci şi către instituţii internaţionale, iar din trimestrul IV al anului trecut şi trimestrul I al acestui an nu s-au plătit ratele contractuale aferente transmisiunilor.

În cadrul emisiunii "Vorbe Grele", premierul a declarat că Guvernul nu va acoperi niciun leu din datoria TVR.

Potrivit lui Victor Ponta, nu sunt vremuri fericite nici pentru România, nici pentru Europa.

Premierul a declarat că Guvernul va continua să deblocheze posturi în Sănătate.

"Am discutat şi cu ministrul de Interne, pentru angajarea celor care termină anul acesta Academia de Poliţie", a adăugat Ponta.

VEZI AICI INREGISTRAREA INTEGRALA A EMISIUNII "VORBE GRELE" DE LA ANTENA 3









×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close