Antena 3 CNN Actualitate Corpul de Control va verifica toate contractele încheiate de instituţii cu firmele de avocatură

Corpul de Control va verifica toate contractele încheiate de instituţii cu firmele de avocatură

Corpul de Control va verifica toate contractele încheiate de instituţii cu firmele de avocatură
Sursa foto: foto; mbeckerlaw.com
08 Iun 2012   •   16:43

Victor Ponta a cerut Corpului de Control să verifice toate contractele încheiate de instituţiile publice cu firmele de avocatură, după ce Valeriu Stoica a reclamat că acţiunea de control este îndreptată doar împotriva firmei sale.
   
Executivul a decis că instituţiile publice care au angajaţi jurişti nu vor mai avea posibilitatea să încheie contracte cu firme de avocatură pentru reprezentarea în instanţă.
   
"În acest context, în urma nenumăratelor sesizări şi informaţii apărute în mass-media potrivit cărora anumite case de avocatură au un tratament preferenţial la unele instituţii publice, încasând  sume importante de bani, premierul Victor Ponta a cerut Corpului de Control să solicite instituţiilor publice lista tuturor contractelor cu casele de avocatură pe care le-au încheiat. Acest demers vine în continuarea acţiunilor de audit pe care premierul Victor Ponta le-a solicitat din prima săptămână a mandatului său şi are ca scop informarea cetăţenilor în legatură cu cheltuirea banului public", se arată într-un comunicat al Guvernului.
   
Valeriu Stoica (PDL) a declarat anterior că toate instituţiile publice şi companiile de stat au primit de la Corpul de control al premierului o adresă prin care li se solicită să inventarieze contractele de asistenţă juridică încheiate de acestea cu societatea sa de avocaţi "Stoica&Asociaţii".
   
El a apreciat că acest demers este unul discriminatoriu, deoarece nu vizează şi contractele încheiate de stat cu alte societăţi de avocatură.
  
Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă prin care, printre altele, a interzis instituţiilor publice, regiilor autonome şi companiilor naţionale să mai contracteze servicii de consultanţă şi asistenţă juridică dacă dispun deja de personal propriu de specialitate.
   
Premierul Victor Ponta a declarat anterior că ar trebui ca Valeriu Stoica să renunţe la căpuşarea tututor firmelor de stat.
   

×
Subiecte în articol: institutii publice contracte
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close