Antena 3 CNN Actualitate Un medic spune adevărul despre secțiile ATI: ”Oamenii sunt legați de mâini de picioare când nu mai pot respira!”

Un medic spune adevărul despre secțiile ATI: ”Oamenii sunt legați de mâini de picioare când nu mai pot respira!”

Dezvăluiri halucinante făcute de un medic care a lucrat pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Sibiu.

Un medic spune adevărul despre secțiile ATI: ”Oamenii sunt legați de mâini de picioare când nu mai pot respira!”
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    08 Mar 2021   •   07:32

Acesta a povestit, sub anonimat, pentru presa locală, cum toți pacienții care ajung la Terapie Intensivă, deși suferă de insuficiență respiratorie, sunt sedați încă din primele ore. 

”Nu vreau să crezi că vreau să salvez lumea. Nu vreau, pentru că nu pot. Dar am nevoie de ajutor, pentru că am fost acolo, am văzut și mă doare. Nu-mi poate spune nimeni că nu e așa și vor mai fi și alții care vor intra și nu vor mai ieși în viață. Acești oameni trebuie răzbunați. Aceste decese trebuie răzbunate prin aflarea adevărului. Măcar alții și alții să nu pățească la fel. De undeva trebuie să se înceapă”, își începe medicul mărturisirea. 

”De aici, să-i sedezi până la moarte, să-i răstignești ca pe vite și să-i legi de paturi e cale lungă”

Acesta povestește că pacienții sunt legați de mâini și de picioare în momentul în care nu mai pot respira. 

”Se întâmplă. Din cauza CPAP-ului, inspirul și expirul omului nu se activează, nu mai are aer și omul se asfixiază și devine agitat. Când devine agitat, îl sedează. Au fost cazuri când din disperare că rămân fără aer, au devenit agitați și și-au rupt branulele, legăturile. Dar de aici, să-i sedezi până la moarte, să-i răstignești ca pe vite și să-i legi de paturi e cale lungă. În plus, pe toți îi pun pe poziția pe spate, care poziție pe insuficiență respiratorie poate fi letală”, spune medicul.

”Într-o lună, la câți bolnavi au ajuns acolo, doar trei au plecat”

 Doctorul susține că nu există niciun bolnav care a fost intubat și a plecat în viață de pe secția ATI. Oamenii mor, pur și simplu, asfixiați. 

”Evoluția COVID asta e: oamenii stau acasă, ajung la spital când e destul de târziu, cu penumonie. Dar dacă ajungi la boli infecțioase și ei te trimit în modulare, dacă se constată că de azi pe mâine e posibil să ai nevoie de altfel de suport de oxigen. Ei au o mască simplă, tratează cazuri ușoare. Tu nu intri în ATI să mori, intri acolo să poți fi intubat, dacă e cazul, să poți lua altfel de tratamente, un CPAP. Dar dacă nici aceste aparate nu sunt setate, atunci tot nu primești nimic, începi să te desaturezi. Te agiți, dar ei tot nu-ți dau aer, îți dau sedative. Iar de acolo nu și-a mai revenit nimeni. Când văd sacul ăla negru cu fermoar îmi crește pulsul și tensiunea, brusc. Într-o lună, la câți bolnavi au ajuns acolo, doar trei au plecat. Au avut aparținători și s-au interesat de ei”, mai povestește el, potrivit presei locale.

”Dotarea și modul în care oamenii se comportă în această secție a spitalului mi s-a părut una peste limitele la care te-ai aștepta în sistemul sanitar din România”

Pe de altă parte, managerul spitalului spune că nimic nu este adevărat și se declară șocat de informațiile apărute în presă. 

”Sunt surprins că, într-o astfel de perioadă, în care noi toți ar trebui să avem încredere în tot ceea ce înseamnă instituție din sistemul sanitar, analizăm astfel de apariții în presă, în sensul de declarații și acuzații expuse în anonimat. 

Vreau să vă spun că am fost personal costumat și îmbrăcat cu protecția necesară în zona roșie a ATI-ului din Spitalul Județean și dotarea și modul în care oamenii se comportă în această secție a spitalului mi s-a părut una peste limitele la care te-ai aștepta în sistemul sanitar din România. 

Bănuiesc că este în acord cu procedurile medicale să existe și o stare de sedare în momentul în care ai acele tuburi introduse în plămâni pentru a asigura necesitatea de oxigenare respectivă dar cei care au măști de oxigen, ei nu sunt sedați”, a spus Florin Neag, managerul Spitalului Județean din Sibiu, la Antena 3. 

 

×
Subiecte în articol: medic ati
Parteneri
Meteorologii Accuweather au anunțat când vine iarna!
x close