Antena 3 CNN Actualitate Medic din București șantajat pentru o datorie de 2.500 de euro la cămătari. Dobânda colosală pe care interlopul i-a cerut-o

Medic din București șantajat pentru o datorie de 2.500 de euro la cămătari. Dobânda colosală pe care interlopul i-a cerut-o

Situaţie incredibilă în Capitală acolo unde un bărbat de 35 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce ar fi ameninţat şi şantajat un medic.

de Denisa Dicu    |    18 Aug 2022   •   09:35

În urmă cu doi ani, medicul ar fi împrumutat de la bărbat suma de 2.500 de euro. Acesta a fost nevoit însă să dea înapoi 5 mii de euro şi aproape 30 de mii de lei. Sub ameninţări medicul a plătit dobânzi de două ori mai mari faţă de valoarea împrumutată.

Ieri, 17 august 2022, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară și un mandat de aducere, pentru probarea activității infracționale ale unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de șantaj și distrugere.

În fapt, în perioada aprilie 2020 - prezent, un bărbat, care i-ar fi dat persoanei vătămate, cu titlu de împrumut, 2.500 de euro, ar fi pretins și primit înapoi de la aceasta aproximativ 5.000 de euro și 29.500 de lei, reprezentând banii împrumutați și dobânzi.

Cel în cauză ar fi recurs la amenințări, pretinzând sume ce ar reprezenta alte dobânzi ale sumei împrumutate inițial.

De asemenea, din datele și probele administrate în cauză, de către polițiștii din cadrul Secției 4, a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuitul l-ar fi instigat pe un bărbat, în vârstă de 33 de ani, să distrugă autovehiculul persoanei vatămate, reținându-se următoarea situație de fapt: 

- la data de 29 mai, ar fi provocat distrugeri unor elemente de caroserie aferente autoturismului persoanei vătămate, constând în aceea că ar fi scris cu un spray de culoare albă "DATOR!";

- la data de 7 iunie, ar fi aruncat o substanță vâscoasă, de culoare galbenă, pe autoturismul persoanei vătămate, distrugând astfel mai multe elemente de caroserie.

Astfel, au fost puse în aplicare un mandat de percheziție domiliciliară și un mandat de aducere, cele două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor fiind conduse la audieri și reținute pentru 24 de ore.

Totodată, în cursul zilei de ieri, bărbatul în vârstă de 35 de ani a fost prezentat în fața instanței, față de acesta fiind luată măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, iar față de bărbatul în vârstă de 33 de ani, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorulu 1 au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Cercetările sunt continuate de Secția 4 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj și distrugere.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

×
Subiecte în articol: medic bani
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close