Antena 3 CNN Actualitate Medicul erou rănit în secţia ATI Piatra Neamţ a primit titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului

Medicul erou rănit în secţia ATI Piatra Neamţ a primit titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului

Urmare tragicului eveniment de sâmbătă 14 noiembrie, Consiliul Local Piatra-Neamţ a aprobat, luni, în cadrul unei sedinţe extraordinare o serie de proiecte. Medicul erou a primit titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului, iar familiile victimelor arse în incendiul de la ATI COVID vor primi ajutoare de urgenţă.

Medicul erou rănit în secţia ATI Piatra Neamţ a primit titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului
de Claudia Popovici    |    16 Noi 2020   •   20:15

11 pacienţi şi-au pierdut viaţa în incendiul produs sâmbătă la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.

Ioan Cătălin Denciu, unul dintre medicii care a încercat să-i salveze pe pacienți, a suferit arsuri grave pe 70% din suprafaţa corpului și a fost transportat pentru tratament la un spital din Belgia.

În semn de apreciere pentru curajul de care a dat dovadă, în cadrul sedinţei de luni, Consiliul Local Piatra-Neamţ i-a acordat medicului erou Ioan Cătălin Denciu titlul de "Cetățean de Onoare al Municipiului Piatra-Neamț”.

Tot în cadrul ședinței extraordinare de luni a fost aprobată acordarea unor ajutoare de urgență în valoare de 10.000 lei familiilor din Piatra-Neamț ale căror rude au decedat în incendiul de la secția ATI de la Spitalul Județean Neamț.

Pentru celelalte victime care nu au domiciliul în Piatra Neamţ, Consiliul Local a menţionat nu poate aproba ajutoare financiare pentru familiile acestora.

În incendiu au fost rănite uşor şi două asistente şi un alt medic din cadrul secţiei de ATI

Consilierii PSD au propus alocarea de ajutoare financiare şi pentru cele două cadre medicale rănite în incendiu, cu domiciliul în Piatra-Neamţ, însă amendamentul nu a fost susţinut de ceilalţi consilieri pe motiv că nu este fundamentat.

Consilierii au admis ca propunerea să fie rediscutată într-o şedinţă ulterioară a Consiliului Local.

Zece pacienţi cu COVID-19 au decedat în incendiu

Şapte bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI COVID şi-au pierdut viaţa în incendiul produs sâmbătă la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.

Managerul spitalului din Piatra Neamț a demisionat: "Funcția nu mai ajută la acest moment cu nimic”

În opinia acestuia, prezența sa în funcția de manager „nu mai ajută la acest moment cu nimic”: "A venit momentul să mă retrag și să aștept ca specialiștii să stabilească foarte clar care au fost cauzele care au produs incendiul care a mistuit un salon și a provocat răni adânci asupra multor oameni. Demisia nu este un abandon, este un gest pe care-l fac cu respectul pe care cred că-l merită rudele pacienților și cadrele medicale afectate!”.

Managerul precizează că își va depune demisia marți la prima oră. Lucian Micu a fost numit la conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț în urmă cu o lună și este al 8-lea director al spitalului numit în mai puțin de un an.

Parchetul General efectuează o anchetă în cadrul unui dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

 

×
Subiecte în articol: ATI Piatra Neamţ incendiu ATI Medic erou
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close