Antena 3 CNN Actualitate Medicul român care a vindecat altfel bolnavii COVID: "Eu mă duc pe medicația clasică, ieftină şi nu a ajuns niciunul intubat"

Medicul român care a vindecat altfel bolnavii COVID: "Eu mă duc pe medicația clasică, ieftină şi nu a ajuns niciunul intubat"

Un medic pneumolog din România a vindecat de COVID aproape 1.000 de pacienţi, tratând boala ca pe o pneumonie atipică și utilizând o medicație clasică și, în același timp, ieftină.

Medicul român care a vindecat altfel bolnavii COVID: "Eu mă duc pe medicația clasică, ieftină şi nu a ajuns niciunul intubat"
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    17 Mar 2021   •   10:56

Dr. Flavia Groșan este medic pneumolog-bronholog şi precizează că obiectivul ei a fost, încă de la începutul pandemiei, ca niciun bolnav să nu aibă nevoie de mască de oxigen.

Pentru a-și pune pacienții pe picioare, medicul a utilizat un antiobiotic clasic, potrivit national.ro.

Dr. Flavia Groşan: Obiectivul meu, ca niciun pacient să nu ajungă pe mască de oxigen, nu intubat

"Obiectivul meu de la începutul pandemiei a fost ca niciun pacient să nu ajungă pe mască de oxigen, nu intubat, pe mască. Și nu a ajuns. 

Eu mă duc pe medicația mea clasică, ieftină, care include și Claritromicina, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide. Este singurul antibiotic cu tropism (proprietate de a se localiza în anumite organe) viral. (...)

Mie nu-mi place azitromicina, pentru că este o copie mai slabă a claritromicinei. Eu am lucrat în niște studii clinice foarte interesante pe pneumonii și acolo am învățat despre tropismul viral al claritromicinei, acolo am învățat rolul antiinflamator al claritromicinei, pe care nu îl are niciun antibiotic", spune dr. Flavia Groșan.

Medic: Oxigenul în exces provoacă edem cerebral

Medicul pneumolog atrage atenția să supradozajele de oxigen administrate în spitale provoacă edem cerebral, aceasta fiind una dintre cauzele deceselor pacienților.

"În saturațiile de oxigen de peste 80% eu mă duc cu doze foarte mici de oxigen, 2-3 litri pe minut și timp scurt pe zi, 4-5 ore. 

Oxigenul în exces inhibă creierul, pentru că normal creierul controlează organismul, nu un aparat. Eu aici nu am fost de acord cu ei deloc, cu dozele foarte mari de oxigen pe care le administrează, cu 20 de litri îi bagă în acidoză, în edem cerebral. Pentru că ei nu sesizează că oxigenul ține saturația, dar crește în același timp dioxidul de carbon în creier și fac edem cerebral și mor. 

Eu mă duc pe medicație ca să controlez saturația din oxigen. Oxigen foarte puțin și apoi la plimbare", susţine medicul pneumolog-bronholog Flavia Groșan.
 

×
Subiecte în articol: Flavia Groșan antibiotic COVID-19
Parteneri
Salariile funcționarilor publici ar putea crește de la 1 ianuarie 2024
x close