Antena 3 CNN Actualitate Medicamentele pe care tinerii le folosesc în loc de droguri. Semnalul de alarmă tras de psihologi

Medicamentele pe care tinerii le folosesc în loc de droguri. Semnalul de alarmă tras de psihologi

Tinerii din România au început să folosească medicamentele pentru tratarea tulburărilor psihice, pe post de droguri. Psihologul Radu Leca a tras un semnal de alarmă în direct la Antena 3 CNN.

de Ioana Mircea    |    15 Sep 2023   •   12:52

Un raport recent la Agenţiei Naţionale Antidrog a făcut publice medicamentele pe care tinerii din România le folosesc pe post de droguri.

Este vorba despre "sedative şi hipnotice, medicamente pentru ameliorarea durerii, stimulente prescrise pentru tratarea tulburărilor de deficit de atenţie şi hiperactivitate, medicamente fără prescripţie medicală, inclusiv siropuri de tuse şi antihistaminice" se arată în raport.

Psihologul Radu Leca a tras un semnal de alarmă în acest sens, în direct la Antena 3 CNN. "Noi suntem pe locul 1 în lume, la videochat şi bănuiesc că o să fim în următorii doi ani, pe locul 1 la consum de stupefiante.

O să ne transformăm în tipuri de generații diferite care acceptă tot ceea ce înseamnă fuziunea spaţiului online, ideea de droguri ca fiind în viaţa noastră ceva absolut firesc. TikTok-ul, Youtube-ul şi Facebook-ul sunt invadate de tot ceea ce înseamnă reţete pentru stupefiante ce se pot realiza din punct de vedere chimic, acasă. 

Citeşte şi: PNL: "Nu poți lupta cu drogurile cu jumătăți de măsură"

Spaţiul online nu face altceva decât să distrugă tot ceea ce înseamnă societate în curs de dezvoltare, resprectiv preadolescenţi şi adolescenţi. Aceste două categorii trebuie să fie apărate, la nivel european şi în mod explicit de statul român", a spus Radu Leca.

×
Subiecte în articol: medicamente droguri
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close