Antena 3 CNN Actualitate Medicii legişti au stabilit cauzele morţii victimelor incendiului de la Institutul Matei Balş

Medicii legişti au stabilit cauzele morţii victimelor incendiului de la Institutul Matei Balş

Medicii legişti au terminat necropsiile primelor cinci victime ale incendiului de la Institutul Matei Balş din Bucureşti.

Medicii legişti au stabilit cauzele morţii victimelor incendiului de la Institutul Matei Balş
Sursa foto: Hepta
de Carmina Pricopie    |    30 Ian 2021   •   17:33

Patru oameni au fost găsiţi fără viaţă, carbonizaţi, în salonul în care a izbucnit incendiul sau în apropierea acestuia, iar alţi doi au murit câteva ore mai târziu, la spitalele din Bucureşti unde fuseseră transferaţi.

Cei patru pacienţi carbonizaţi au fost găsiţi de pompieri pe holul principal, între paturile din salon, pe balconul salonului şi în baia salonului.

Incendiul a izbucnit într-un salon, în jurul orei 05.00, pe data de 29 ianuarie 2021, iar momentul izbucnirii incendiului a fost filmat de o cameră de supraveghere.

Incendiul, care ar fi izbucnit din cauza unui scurtcircuit la sistemul electric, ar fi fost urmat de exploziile a două butelii de oxigen.

Ce au descoperit medicii legişti la victimele incendiului de la Institutul Matei Balş

Potrivit rezultatelor preliminare ale necropsiilor efectuate de medicii legişti, cauzele morţii în cazul primelor cinci victime sunt următoarele:

- bărbat cu arsuri puternice pe 100% din suprafaţa corpului şi pe căile respiratorii;

- femeie cu arsuri şi intoxicaţie cu monoxid de carbon;

- bărbat cu arsuri de căi respiratorii şi intoxicaţie cu monoxid de carbon;

- bărbat cu arsuri puternice pe toată suprafaţa corpului;

- femeie intoxicată cu monoxid de carbon şi expunere la căldură emanată.

O a şasea victimă, respectiv un bărbat, a incendiului de la Institutul Matei Balş a murit, astăzi, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Ancheta procurorilor în cazul incendiului de la Institutul Matei Balş

"Astăzi, procurorii criminaliști din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu ofițerii din cadrul Serviciului Omoruri au reluat cercetarea la fața locului împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, specialiști INSEMEX și tehnicieni criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic al Poliției Capitalei. Activitatea de cercetare la fața locului nu s-a finalizat, urmând a fi reluată în dimineața zilei de mâine.

Au fost efectuate, de către Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, necropsiile celor cinci pacienți decedați în cursul zilei de ieri, fiind în curs procedura de stabilire a identității acestora, inclusiv prin compararea probelor ADN.

Totodată, având în vedere că în cursul zilei de astăzi a decedat un alt pacient care fusese transferat la Spitalul Universitar de Urgență București, s-a dispus efectuarea autopsiei medico – legale.

La sediul Poliției Capitalei au fost audiate șase persoane, respectiv cadre medicale, personal administrativ, precum și rude ale victimelor.

De asemenea, se desfășoară verificări cu privire la activitatea privind serviciile de apărare contra incendiilor, de mentenanță a instalației electrice şi serviciile de pază ale spitalului", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

×
Subiecte în articol: incendiu Institutul Matei Balș
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close