Antena 3 CNN Actualitate Momentul în care a izbucnit incendiul de la Institutul Matei Balş, filmat de o cameră de supraveghere

Momentul în care a izbucnit incendiul de la Institutul Matei Balş, filmat de o cameră de supraveghere

Momentul în care a izbucnit incendiul de la Institutul Matei Balş a fost filmat, în această dimineaţă, în jurul orei 05.00, de o cameră de supraveghere din zonă.

Momentul în care a izbucnit incendiul de la Institutul Matei Balş, filmat de o cameră de supraveghere
Sursa foto: Facebook / Radio Europa Liberă
de Silvia Țigănilă    |    29 Ian 2021   •   15:25

Imaginile au fost filmate din blocul de lângă Institutul ”Matei Balș” din Capitală, la doar câteva secunde de la izbucnirea incendiului. Acestea arată momentul unei aparente explozii, cu degajări mari de fum.

Incendiul de la Institutul ”Matei Balș” a dus la moartea a cinci pacienți internați cu COVID-19.

Trei persoane au fost găsite carbonizate, iar o persoană a fost declarată decedată la scurt timp. A cincea victimă a fost găsită carbonizată, în baie, la câteva ore după incendiu.

sursa video: Radio Europa Liberă / Facebook

Incendiul de la Institutul Matei Balş a fost filmat de o cameră de supraveghere

Patru saloane au fost distruse în urma incendiului devastator. Serviciul de Telecomunicații Speciale a primit, la serviciul unic 112, zece apeluri care anunțau incendiul de la Balș.

Conform STS, cele 10 apeluri de urgență s-au înregistrat astfel:

- 05:04:09 – apelul a durat 57 de secunde, persoana care a sunat nu a comunicat informații, se auzea doar zgomot de fond. Operator 112 STS a reapelat numărul de la care s-a inițiat apelul la ora 05:05:07, persoana anunțând că este un incendiu la Spitalul Matei Balș.

- 05:04:28 – în paralel, un alt operator 112 STS a preluat un alt apel efectuat de către o femeie care a semnalat incendiul și cerea ajutor”, anunță STS.

Potrivit sursei citate, ulterior, au mai fost înregistrate apeluri referitoare la incendiu, la următoarele ore:

- 05:06:37
- 05:06:40
- 05:09:05
- 05:09:06
- 05:13:41
- 05:18:51
- 06:06:49.

Pacienții din ”Matei Balș” îndurau frigul? Incendiul ar fi pornit de la o aerotermă! Ce spune directorul Termoenergetica

Potrivit surselor Antena 3, incendiul din această dimineață de la Institutul Matei Balș ar fi pornit de la o aerotermă aflată într-un salon. Întrebat dacă la Institutul Matei Balș din București căldura era livrată sub parametri, directorul general adjunct al Termoenergetica a declarat că nu erau probleme.

Potrivit lui Andrei Gîtlan, punctul care este în administrarea spitalului nu a avut niciun semnal că ar fi fost funcționare sub parametri acolo. Acum o lună aproximativ a fost ultima intervenție la Matei Balș, susține el. A fost o avarie și de atunci nu au mai avut niciun fel de probleme, a mai spus directorul Termoenergetica, vineri, la Antena 3.

Fiica unei paciente de la Matei Balș spune că a dus o aerotermă cu acceptul reprezentanților spitalului: Mama mi-a spus că îi e frig!

Mihaela Tănase, fiica unei paciente internate la Institutul Matei Balș, a declarat că în urmă cu o săptămână a adus în salonul mamei sale o aerotermă.

Potrivit primelor informații din anchetă, o primă ipoteză privind cauza incendiului de la ”Matei Balș” este utilizarea unei aeroterme.

"Am rugat personalul medical să îi duc o aerotermă. I-am dus o aerotermă săptămâna trecută, miercuri. Era frig", a spus Mihaela Tănase.

Pacienta a fost internată la etajul 3 al clădirii care a ars după un incendiu de la primul nivel.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close