Antena 3 CNN Actualitate Fiica unei paciente de la Matei Balș spune că a dus o aerotermă cu acceptul reprezentanților spitalului: Mama mi-a spus că îi e frig!

Fiica unei paciente de la Matei Balș spune că a dus o aerotermă cu acceptul reprezentanților spitalului: Mama mi-a spus că îi e frig!

Mihaela Tănase, fiica unei paciente internate la Institutul Matei Balș, a declarat că în urmă cu o săptămână a adus în salonul mamei sale o aerotermă.

Fiica unei paciente de la Matei Balș spune că a dus o aerotermă cu acceptul reprezentanților spitalului: Mama mi-a spus că îi e frig!
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Țigănilă    |    29 Ian 2021   •   11:24

Potrivit primelor informații din anchetă, o primă ipoteză privind cauza incendiului de la ”Matei Balș” este utilizarea unei aeroterme.

”Am rugat personalul medical să îi duc o aerotermă. I-am dus o aerotermă săptămâna trecută, miercuri. Era frig”, a spus Mihaela Tănase.

Pacienta a fost internată la etajul 3 al clădirii care a ars după un incendiu de la primul nivel.

Fiica unei paciente din clădirea care a ars în incendiul de la Matei Balș: Mi-au spus că pot să îi duc o aerotermă

Femeia era internată în pavilionul cinci, la etajul 3 al clădirii care a luat foc în această dimineață. ”Mama mi-a spus că îi este frig”, acuză femeia.

Femeia declară că în acest moment nu știe prea multe informații despre starea mamei sale. ”Nu știu mare lucru. Știu că este la Spitalul Militar într-o stare mult mai critică decât era aici”, spune Mihaela Tănase.

Fiica pacientei susține că erau probleme cu căldura la ”Matei Balș”

Se pare că și în alte saloane din pavilionul cinci al Institutului ”Matei Balș” erau aeroterme aduse de pacienți!

Pacienții din ”Matei Balș” îndurau frigul? Incendiul ar fi pornit de la o aerotermă! Ce spune directorul Termoenergetica

Potrivit surselor Antena 3, incendiul din această dimineață de la Institutul Matei Balș ar fi pornit de la o aerotermă aflată într-un salon. Întrebat dacă la Institutul Matei Balș din București căldura era livrată sub parametri, directorul general adjunct al Termoenergetica a declarat că nu erau probleme.

Potrivit lui Andrei Gîtlan, punctul care este în administrarea spitalului nu a avut niciun semnal că ar fi fost funcționare sub parametri acolo. Acum o lună aproximativ a fost ultima intervenție la Matei Balș, susține el. A fost o avarie și de atunci nu au mai avut niciun fel de probleme, a mai spus directorul Termoenergetica.

Incendiul de la Institutul ”Matei Balș”, în imagini. Patru oameni au murit carbonizați - GALERIE FOTO

Primul apel la 112 pentru incendiul de la Matei Balș a venit la ora 5:05, iar primul echipaj a ajuns la spital la 5.14, a declarat secretarul de stat Raed Arafat vineri dimineață.

Cristi Popovici, Cetăţeanul C, schimb de replici cu Raed Arafat: "Unde sunt controalele, domnule Arafat? Ardem ca șoarecii în spitale!"

”Iar o tragedie după Colectiv, după Piatra Neamț? Unde sunt controalele, domnule Arafat? Unde sunt toate acele măsuri promise? Ardem ca șoarecii în spitalele românești, nu se poate așa ceva”, i-a spus jurnalistul Antena 3 Cristi Popovici.

Raed Arafat a explicat că pompierii vor anunța cauza incendiului de la Matei Balș. Șeful DSU a precizat că au fost făcute controale în spitale, iar ultimul făcut la Matei Balș a fost în luna noiembrie a anului trecut.

Citiți și: De la ce ar fi pornit incendiul de la Institutul Matei Balș din Capitală. Vlad Voiculescu: Sunt 2 piste

×
Subiecte în articol: incendiu Matei Balș aerotermă
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close