Antena 3 CNN Actualitate Incendiul de la Institutul ”Matei Balș”, în imagini. Patru oameni au murit carbonizați

Incendiul de la Institutul ”Matei Balș”, în imagini. Patru oameni au murit carbonizați

Un incendiu puternic a izbucnit vineri dimineaţă la Institutul Matei Balș din Capitală. Patru oameni și-au pierdut viața. Au fost evacuaţi în jur de 120 de pacienţi.

Incendiul de la Institutul ”Matei Balș”, în imagini. Patru oameni au murit carbonizați
de Silvia Țigănilă    |    29 Ian 2021   •   09:20

Primul apel la 112 pentru incendiul de la Matei Balș a venit la ora 5:05, iar primul echipaj a ajuns la spital la 5.14, a declarat secretarul de stat Raed Arafat vineri dimineață.

Potrivit pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă, la parter, pe 100-120 mp. Au fost afectate patru saloane, cu degajari mari de fum, cu posibilități de extindere.

Primele imagini din timpul incendiului de la Institutul Matei Balș

Clădirea care a ars a fost construită în 1953 și a fost modernizată. Clădirea avea avizele necesare, iar cel mai recent control a fost efectuat în noiembrie, a precizat Raed Arafat.

Cristi Popovici: ”Unde sunt controalele, domnule Arafat? Ardem ca șoarecii în spitale!” Cum a răspuns Raed Arafat

”Iar o tragedie după Colectiv, după Piatra Neamț? Unde sunt controalele, domnule Arafat? Unde sunt toate acele măsuri promise? Ardem ca șoarecii în spitalele românești, nu se poate așa ceva”, i-a spus jurnalistul Antena 3 Cristi Popovici.

Raed Arafat a explicat că pompierii vor anunța cauza incendiului de la Matei Balș. Șeful DSU a precizat că au fost făcute controale în spitale, iar ultimul făcut la Matei Balș a fost în luna noiembrie a anului trecut.

Arafat: ”Dacă ați venit să urlați la noi, aici intervenția v-am explicat. Urlați dumneavoastră. Este revoltă în capul dvs. Până vedem care este situația....”

Lăsați situația vă rog până o să vină pompierii să vă spună care este motivul. În acest moment v-am dat toate informațiile. Au fost controale”, a mai spus Arafat.

De la ce ar fi pornit incendiul de la Institutul Matei Balș din Capitală. Vlad Voiculescu: Sunt 2 piste

Potrivit surselor Antena 3, incendiul ar fi pornit de la o aerotermă dintr-un salon.

Procurorii și medicii legiști au ajuns la Institutul Matei Balș și fac cercetări.

Accesați GALERIA FOTO de mai sus pentru mai multe imagini.

Citiți și: Procurorii au deschis dosar penal după incendiul de la Matei Balş. Au cerut imagini de pe camere și liste cu toți pacienții internați

×
Subiecte în articol: incendiu incendiu Matei Balș
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close