x close

Medicul Mircea Beuran, dezvăluiri despre cazul Floreasca: „Sunt niște exagerări. Voi ataca decizia demiterii”

08 Ian 2020   •   23:23
Medicul Mircea Beuran, dezvăluiri despre cazul Floreasca: „Sunt niște exagerări. Voi ataca decizia demiterii” Exclusiv

Mircea Beuran, șeful secției chirurgie de la Spitalul Floreasca, care a fost demis din funcție, după ce o pacientă a ars pe masa de operație, într-un interviu acordat jurnalistei Adina Anghelescu a vorbit despre întregul proces al operației la care a fost supusă pacienta care a ars pe masa de operație

„Nu am avut nicio discuție cu echipa de gardă. Nu i-am spus nimănui să intervină. Dacă este să păstrăm realitatea și sensul evenimentelor cum s-au scurs, această pacientă în a noua spre a zecea zi face o complicație într-o dinamică din cursul nopții dimineții, spre dimineață, spre ora vizitei pe care chirurgii în general fac o vizită în secție. La ora opt și jumătate rezidentul de anul cinci, doctorul Bogdan Dumitriu a făcut vizita și avea deja un prim semnal că această pacientă nu s-a simțit bine în timpul nopții, examinând pacienta care era sub tratament. A observat că pierdem sânge pe tubul de dren din abdomen. Se agrava starea ei generală. Departamentul de chirurgie unde sunt sălile de operație în urgență că vine o bolnavă care este severă și trebuie să se intervină imediat. Rezidentul de anul cinci a făcut masa operatorie, cât și câmpul operator pe pacient. Pentru a face câmpul este nevoie să dai cu biocid de trei ori. Doctorul Dumitriu pregătește câmpul operator, i se impută că a mai vărsat ceva din conținut respectiv”, a declarat Mircea Beuran.

Medicul a subliniat că s-a folosit biocidul pe bază de alcool, deoarece pacienta era alergică la  substanța de contrast care conține și iod.

„S-a făcut cu alcool pentru că de la prima operație am avut și o discuție cu pacienta și un semnal de la medicul radiolog, care ne atenționa foarte bine că există alergică la substanța de contrast”, a subliniat acesta.

Citește Și Primele imagini cu medicii și pacienta de la Floreasca, după ce femeia a fost arsă pe masa de operație

Cum a fost folosit biocidul pe bază de alcool

„A luat electrocauterul și a prelungit polul superios al plăgii 2-3 cm. În momentul în care l-a folosit a simțit miros de priză arsă. Eu vă spun cum mi-a fost descris: Miroase a ars, dar nu a terminat de spus bine, iar din jurul mesei de jos în sus se ridica fum. Ca sa poată să vadă fumul a ridicat marginea câmpului operator, iar în clipa aceea s-a făcut un cerc de foc. A invadat aerul cu oxigen și s-a facut un semicerc de foc. Lichidul de spălătură pentru abdomen s-a aruncat, iar operatorul, doctorul Vâlcea a luat pacienta și a ridicat-o de pe masă ca ajutorul să scoată câmpul și să-l arunce în afară. În momentul în care s-a terminat totul pacienta a fost mutată într-o altă sală”, a reiterat medicul.

„Există o regulă: masa de operație are o saltea de buret lipită de masa metalică. Se pune un câmp peste care se așează bolnavul și se racordează la sistemul de aparatură electrică. Am avut un element în plus. Între acest câmp și masă a fost o folie de plastic”, a mai spus medicul.

În ceea ce privește imaginile din spațiul public și acuzațiile care i se aduc, potrivit cărora ar fi intrat în sala de operație cu ceasul la mână și că ar fi testat dacă arde biocidul, medicul Beuran a declarat că multe dintre aceste lucruri „sunt niște exagerări”, subliniind că va ataca decizia în instanță, mai ales că a fost luată înaintea încheierii anchetei.

„Pentru un chirurg și care are 40 de ani de chirurgie, reflexul de a își da jos ceasul este automat. Substanțele de spălat sunt obligatorii, îmbrăcatul este obligatoriu. Foarte multe lucruri sunt niște exagerări. Ministrul cred că nu înțelege că am fost demis pentru că el spune că ancheta continuă. Există în paralel oameni care l-au determinat pe direct să facă o decizie de demitere pe care o voi ataca. Eu am un contract de administrare la nivelul unui bloc operator”, a mai adăugat Beuran.

Medicul Mircea Beuran, dezvăluiri despre cazul Floreasca: „Sunt niște exagerări. Voi ataca decizia demiterii”

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati