Antena 3 CNN Actualitate Mehedinţi: Aproape 10.000 de pachete de ţigări confiscate şi trei contrabandişti arestaţi

Mehedinţi: Aproape 10.000 de pachete de ţigări confiscate şi trei contrabandişti arestaţi

Mehedinţi: Aproape 10.000 de pachete de ţigări confiscate şi trei contrabandişti arestaţi
Sursa foto: Foto: listverse.com
05 Mar 2012   •   16:53

   
În urma intervenţiei poliţiştilor de frontieră mehedinţeni, trei contrabandişti au fost arestaţi duminică, după interceptarea unui transport de ţigări din Serbia către România, informează Mediafax.

Grupul de contrabandişti, format din trei cetăţeni români, a fost prins în flagrant delict la malul Dunării, pe direcţia localităţii Schela Cladovei (km fluvial 935), în timp ce tranzacţiona cantitatea de 9.830 de pachete cu ţigări mărcile Pall Mall, Viceroy şi Fast.
   
"Contrabandiştii erau foarte bine organizaţi, ţigările fiind transportate peste Dunăre, din Serbia, cu o ambarcaţiune rapidă, iar descărcarea acestora pe malul românesc dura maximum trei minute", a declarat un reprezentant al Poliţiei Române.
   
Poliţiştii de frontieră au observat că cele trei persoane care aşteptau pe mal preluau coletele voluminoase şi intenţionau să le transporte spre interiorul localităţii, fapt pentru care s-a declanşat acţiunea de reţinere a acestora, concomitent fiind anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea depistării ambarcaţiunii care transportase ţigările şi reţinerii persoanei implicate.
   
La somaţiile efectuate de poliţiştii de frontieră prin voce, cei trei contrabandişti aflaţi pe mal au încercat să dispară în curţile localnicilor din apropierea  fluviului Dunărea, fiind reţinuţi însă în scurt timp de luptătorii din cadrul Compartimentului de Sprijin Operativ. Cei trei, B. Iulian, P. Cătălin şi V. Tiberiu, au vârste cuprinse între 26 şi 37 de ani şi sunt toţi din municipiul Turnu Severin.
   
Autorităţile le-au întocmit celor trei dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere a unui grup infracţional organizat şi contrabandă iar la propunerea procurorului DIICOT Mehedinţi instanţa competentă a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 20 de zile. De asemenea, cele 9.830 pachete cu ţigări au fost confiscate.

×
Subiecte în articol: arestati tigari DIICOT Serbia Dunare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close