Antena 3 CNN Actualitate Meleşcanu: Băsescu, primul preşedinte care a solicitat liste cu ofiţerii acoperiţi. Şeful statului a încălcat legea

Meleşcanu: Băsescu, primul preşedinte care a solicitat liste cu ofiţerii acoperiţi. Şeful statului a încălcat legea

Meleşcanu: Băsescu, primul preşedinte care a solicitat liste cu ofiţerii acoperiţi. Şeful statului a încălcat legea
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Oct 2014   •   14:30

Traian Băsescu este primul preşedinte de după Revoluţie care a solicitat serviciilor de informaţii liste cu ofiţerii acoperiţi, a declarat Teodor Meleşcanu. Fostul şef al SIE a mai precizat că, prin declaraţiile de luni seară, preşedintele Băsescu a încălcat legea.

"Traian Băsescu este primul preşedinte din 1989 şi până astăzi care a solicitat serviciilor de informaţii liste cu ofiţerii acoperiţi. La ce i-au folosit, aţi văzut aseară", a spus Meleşcanu.

Meleşcanu a susţinut că răspunsul pe care i l-a trimis preşedintelui la o astfel de solicitare a fost în numele Serviciului, respectiv ce prevede Legea 1/1998.

Candidatul la preşedinţie Teodor Meleşcanu a refuzat să confirme sau să infirme afirmaţiile preşedintelui, care a susţinut că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit în perioada 1997-2001.

"Eu nu acopăr şi nu descopăr pe nimeni", a mai afirmat fostul director al SIE.

Meleşcanu: Nu am iniţiat HG 223, care extinde protecţia acordată ofiţerilor acoperiţi, aşa cum a spus Băsescu



Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE în timp ce era procuror.

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că Traian Băsescu este tulburat şi spune numai minciuni, după ce preşedintele l-a acuzat că ar fi fost ofiţer acoperit al SIE.


×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close