Antena 3 CNN Actualitate Memorandum cu Serbia pentru construcția unei noi autostrăzi

Memorandum cu Serbia pentru construcția unei noi autostrăzi

Memorandum cu Serbia pentru construcția unei noi autostrăzi
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Mar 2017   •   17:56

Guvernul a aprobat, joi, un memorandum privind negocierea şi semnarea unui protocol de cooperare între România şi Serbia pentru punerea în aplicare a studiului de fezabilitate referitor la planificarea şi proiectarea unui nou drum rutier de mare viteză între Timişoara şi Pancevo. 

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, cele două guverne vor colabora pentru susţinerea diplomatică şi financiară a proiectelor de investiţii legate de transport la frontiera comună dintre România şi Serbia, în special pentru construcţia autostrăzii Timişoara - Vârşeţ - Pancevo până în anul 2025, potrivit rezultatelor studiilor de fezabilitate. 

"Includerea unei noi autostrăzi este o prioritate în master planurile de transport ale celor două state. Tronsonul dintre Pancevo şi Vârşeţ este recunoscut în lista unică de proiecte pregătite a Serbiei, iar execuţia lucrărilor pentru sectorul de drum Timişoara - Moraviţa este cuprinsă în Strategia de implementare a Master Planului General de Transport al României pe lista lungă a proiectelor din sectorul rutier, în prima perioadă de finanţare 2014-2020, cu suma de 29,5 milioane euro fără TVA", se arată în comunicat. 

Executivul apreciază că asigurarea unei infrastructuri care să susţină fluxul tot mai mare de persoane şi de bunuri între România şi Serbia este o necesitate, în condiţiile în care reţeaua de transport actuală este insuficient dezvoltată pentru nevoile curente ale zonei de frontieră. 

"Noul drum de mare viteză va contribui la conectarea coridorului rutier cu modurile de cale ferată care tranzitează România şi cu modul fluvial care trece prin Ungaria, Serbia şi România, reprezentat de Dunăre. Construcţia autostrăzii Timişoara - Pancevo vizează şi creşterea incluziunii sociale şi calităţii vieţii în regiunea transfrontalieră, precum şi dezvoltarea unitară a infrastructurii de transport capabilă să suporte traficul rutier de persoane şi de marfă în punctele de trecere frontieră, prin intermediul realizării de noi conexiuni de transport", adaugă sursa citată. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: memorandum Serbia autostrada
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close