Antena 3 CNN Actualitate Mesajul de amenințare cu bombă de la mall-ul din Dristor a stat 10 ore pe mailul Poliției, fără să fie citit

Mesajul de amenințare cu bombă de la mall-ul din Dristor a stat 10 ore pe mailul Poliției, fără să fie citit

Mesajul de amenințare cu bombă de la mall-ul din Dristor fusese primit pe mail de către Poliția Română încă de marți noapte, în jurul orei 00.00.

Mesajul de amenințare cu bombă de la mall-ul din Dristor a stat 10 ore pe mailul Poliției, fără să fie citit
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Dec 2021   •   10:07

Mesajul respectiv a fost citit de un polițist a doua zi, în jur de 10.00, după care a fost redirecționat către Poliția Capitalei.

La rândul lor, polițiștii bucureșteni au intervenit după alte trei ore, alături de reprezentanții Serviciului Român de Informații (SRI).

Conform surselor Antena 3, mesajul de amenințare cu privire la presupusa bombă care ar fi fost amplasată în mall a fost primit la IGPR pe adresa de mail destinată petițiilor, în jurul orei 00.00. Responsabil care se ocupă cu citirea acestor petiții a intrat în serviciu miercuri, la ora 8.00.

În jurul orei 10.00, acesta a deschis și mesajul de amenințare în care se menționa  că la Park Lake a fost pusă o bombă ce urmează să fie detonată în 14 ore.

Bărbatul care a trimis amenințarea este căutat de poliție

La fața locului au sosit polițiști ai Secției 12 și Brigăzii Rutiere-DGPMB, care au evacuat persoanelor prezente în locație, precum și la restricționarea traficului. În incinta mall-ului se aflau în jur de 1.500 de oameni, clienți dar și angajați, când s-a dat alarma, reușindu-se evacuarea lor în siguranță. Circulația pe Bd. Liviu Rebreanu a fost blocată. 

Specialiști ai Serviciului Pirotehnic din cadrul I.G.P.R. și din cadrul Serviciului Român de Informații urmează să efectueaze verificări în complexul comercial.

Din primele informații ar fi vorba de un fost angajat al serviciului de pază al mall-ului, foarte supărat că nu mai lucrează acolo și care ca răzbunare a trimis un mail în care spune că va fi detonată o bombă în centrul comercial.

Bărbatul nu ar fi la primul gest de acest gen, el ar mai fi trimis mesaje de amenințare la adresa fostului angajator. 

Pentru detectarea posibilei bombe a fost folosit un robot special care scaneza incinta Parke Lake, unul dintre cele mai mari mall-uri de la noi. Operațiunea va lua ceva timp din cauza spațiului amplu ce trebuie verificat.

 

×
Subiecte în articol: bomba mall
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close