Antena 3 CNN Actualitate Mesajul jurnalistei răpite în Irak, la aflarea veștii că Iulian Gherguț a fost eliberat: "Bravo, ai noștri! Mi-a luminat ziua!"

Mesajul jurnalistei răpite în Irak, la aflarea veștii că Iulian Gherguț a fost eliberat: "Bravo, ai noștri! Mi-a luminat ziua!"

La primirea veștii că Iulian Gherguț a fost eliberat, jurnalista răpită în Irak a transmis un mesaj pe pagina sa de socializare.

Mesajul jurnalistei răpite în Irak, la aflarea veștii că Iulian Gherguț a fost eliberat: "Bravo, ai noștri! Mi-a luminat ziua!"
Sursa foto: Facebook I Mari Jeanne Ion
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Aug 2023   •   18:40

Iulian Gherguț, românul răpit de teroriști acum 8 ani în Burkina Faso, Africa, a fost eliberat și a ajuns în țară, potrivit MAE.

Bărbatul, originar din satul Traian, comuna Sâmbăoani, judeţul Neamţ, care lucra ca agent de securitate la o mină de mangan din Tambao, în nordul statului african Burkina Faso, a fost ostatic al grupării islamiste Al-Mourabitoun.

El a fost capturat pe 4 aprilie 2015, într-o ambuscadă asupra maşinii de teren în care patrula. Alături de el au fost capturați și alți cetățeni.

Mari Jeanne Ion, jurnalista răpită în Irak, a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook, la aflarea veștii:

Citește și: Iulian Gherguţ, răpit în Burkina Faso în urmă cu 8 ani, a fost eliberat şi se află deja în ţară | Anunţul făcut de Ministerul de Externe

"Vestea asta mi-a luminat ziua! Eram sigură că nu a fost uitat, așa cum au spus unii.

Doar că regiunea aia în care s-a aflat - Sahel - e extrem de instabilă, iar grupările de acolo sunt dezorganizate și volatile.

Greu să intervii într-o astfel de regiune, greu să menții canale de comunicare stabile. Bravo, ai noștri!

Mă bucur enorm pentru Iulian Gherguț și pentru familia lui, care a suferit în acest foarte lung timp: 8 ani!!!", a scris jurnalista.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close