Antena 3 CNN Actualitate Patriarhul Daniel a transmis un mesaj celor afectați de incendiul de la Matei Balș: A făcut referire și la personalul medical

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj celor afectați de incendiul de la Matei Balș: A făcut referire și la personalul medical

Liderul Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhul Daniel, a transmis vineri un mesaj de condoleanțe pentru famillile celor care au pierit în incendiul de la Spitalul Matei Balș din Capitală. Cinci persoane, pacienți internați cu forme medii și grave de COVID-19, au pierit în urma focului declanșat într-una din clădirile Institutului.

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj celor afectați de incendiul de la Matei Balș: A făcut referire și la personalul medical
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    29 Ian 2021   •   12:45

Un mesaj de condoleanțe și consolare în urma incendiului de la Spitalul „Matei Balș” din București a fost transmis printr-un comunicat al Bisericii.

"Am aflat cu durere despre tragedia provocată de incendiul din spitalul „Matei Balș” din București, în dimineața zilei de  vineri, 29 ianuarie 2021, incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 5 pacienți și alți 102 au fost evacuați.

În aceste momente pline de suferință și tulburare pentru familiile îndoliate, dar și pentru noi toți care traversăm încă o perioadă critică marcată de pandemie, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedați și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniţi.

Totodată, adresăm un părintesc mesaj de condoleanţe şi consolare familiilor celor decedați, rudelor și prietenilor acestora, precum şi întregului personal medical care i-a îngrijit și care a încercat să le salveze viața." a fost mesajul Patriarhului Daniel.

Încă o persoană carbonizată a fost descoperită la Matei Balș! O nouă ipoteză cu privire la cauza incendiului în care 5 persoane și-au pierdut viața

Din ultimele informații, unul dintre trupurile neînsuflețite ar fi fost găsit pe holul principal. Un altul, carbonizat, ar fi fost descoperit în salon, între paturi, unul în baia salonului și altul pe balcon.

Bilanțul morților a crescut la 5. Trupul carbonizat al unei persoane a fost descoperit abia vineri la prânz. Flăcările au fost atât de puternice, încât pacientul nu a fost identificat în primă fază, atunci când s-au raportat 4 decese.

A patra victimă care a decedat avea 80 de ani avea și arsuri pe 20% din suprafața corporală. „Conform informațiilor primite, unul dintre pacienții ajunși la Spitalul de Urgență Floreasca este cel care a avut nevoie de resuscitare și care, între timp, a decedat (a patra victimă). Este vorba despre o femeie, în jurul vârstei de 80 de ani, care avea și arsuri pe 20% din suprafața corporală”, transmite Ministerul Sănătății.

Incendiul a avut loc la parterul unui corp de cladire, în care se aflau în jur de 100 de persoane, conform reprezentanților spitalului. Pompierii spun că au fost degajări mari de fum.

La fata locului au acționat ambulanțe, autospeciale, un spital mobil și unități de descarcerare. Salvatorii au acționat echipați conform protocolului COVID.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close