Antena 3 CNN Actualitate Mesajul pentru politicieni al unei pensionare care trăieşte 800 de lei pe lună: ''Să se gândească şi la poporul de jos, că țăranii au fost baza țării''

Mesajul pentru politicieni al unei pensionare care trăieşte 800 de lei pe lună: ''Să se gândească şi la poporul de jos, că țăranii au fost baza țării''

Diferenţele uriaşe între pensii sunt un punct nevralgic în România. Aproape un milion de vârstnici trăiesc la limita subzistenţei cu pensii care depăşesc puţin 800 de lei. Adesea e vorba despre cei care au muncit din greu în agricultură. Oamenii spun că sistemul le-a făcut o mare nedreptate.

Mesajul pentru politicieni al unei pensionare care trăieşte 800 de lei pe lună: ''Să se gândească şi la poporul de jos, că țăranii au fost baza țării''
de Georgiana Adam    |    17 Feb 2021   •   17:50

Aurelia Onac, o pensionară din satul Iacobeni, judeţul Cluj, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre cum trăieşte cu o pensie de 800 de lei, după 30 de ani de muncă.

Foştii lucrători la C.A.P primesc pensii care nu le permit un trai decent

''După 30 de ani de munca în C.A.P, abia avem o pensie de 800 de lei lunar. Cam greu ne descurcăm. Sigur că am dori o majorare cât de cât mai bună a pensiilor a celor care au lucrat în agricultură. Noroc că mai ţinem o văcuţă, nişte găini. Cu aşa ceva ne mai ajutăm ca să putem supravieţui. 

Am 500 de lei consum la gaz metan, apoi curentul, plus alte cheltuieli. Nu mai îmi rămâne nimic. 

''Să se gândească şi la poporul de jos, că țăranii au fost baza țării. Aș fi de acord să se taie pensiile alea mari''

Bătrâna a devenit cunoscută în mediul online după ce a obţinut permisul auto la 67 de ani.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat miercuri inițiativa legislativă de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor.

S-au înregistrat 357 de voturi ”pentru”, 0 abțineri și 0 voturi împotrivă. Cei 30 de parlamentari ai UDMR au spus că sunt prezenți, dar nu votează.

În prezent, sunt aproximativ 800 de foști senatori și deputați care primesc pensii speciale în valoare de peste zece milioane de euro pe an. Pensia specială medie a unui fost parlamentar este de 5.843 de lei pe lună.

Citiţi şi: Şoferiţă la 74 de ani! O femeie din judeţul Cluj ştie să conducă maşina, mopedul, dar şi tractorul: ''E stăpână pe volan!''
 

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close