Antena 3 CNN Actualitate Mesajul Custodelui Coroanei la repatrierea Reginei-Mamă Elena: „Regina se întoarce, dincolo de moarte, la ţara ei, la Coroana ei, la ce a avut mai de preţ”

Mesajul Custodelui Coroanei la repatrierea Reginei-Mamă Elena: „Regina se întoarce, dincolo de moarte, la ţara ei, la Coroana ei, la ce a avut mai de preţ”

Mesajul Custodelui Coroanei la repatrierea Reginei-Mamă Elena: „Regina se întoarce, dincolo de moarte, la ţara ei, la Coroana ei, la ce a avut mai de preţ”
Sursa foto: Foto: familiaregala.ro
de S.T.    |    18 Oct 2019   •   11:34

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei Române a transmis un mesaj la repatrierea Reginei-Mamă Elena.

„După şapte decenii, Regina-Mamă Elena se întoarce în România pentru eternitate.

Exilul ei, început la 4 ianuarie 1948, a continuat şi după trecerea ei la Domnul. Regina-Mamă revine acasă victorioasă în lupta cu Timpul, cu Destinul, cu Istoria. Puterea ei a stat în credinţă şi în calităţile umane cu care Dumnezeu a înzestrat-o.
Regina Elena a călăuzit paşii Regelui Mihai şi, ani mai târziu, m-a îndrumat pe mine. Pentru două generaţii succesive ale Casei Regale, ea a fost far şi lumină.

Dar Regina a jucat un rol concret, vital, în Al Doilea Război Mondial, cultivând binele şi înfruntând răul copleşitor şi agresiv, dinăuntrul şi din afara ţării.

Ea a salvat zeci de mii de vieţi de cetăţeni români de origine evreiască, a confruntat dictatorii, inumanitatea şi naţionalismul brutal, din respect faţă de valorile umane şi din credinţă în Dumnezeu.

Moment istoric în România. Regina Elena, acasă după 71 de ani VIDEO

Regina Elena a iubit România şi oamenii ei, natura şi istoria ei. Ea a crezut în locul ţării noastre în Europa. De aceea, România şi întregul continent au datoria de a învăţa din umanitatea acestei regine.

Regina Elena s-a gândit mereu la binele generaţiilor viitoare. Ea a dorit o Românie demnă şi curajoasă. Şi întotdeauna a văzut ceea ce era mai bun în oamenii noştri. Graţie ei, ţara noastră a fost mai respectată în lume. Acesta este înţelesul profund al legământului Reginei-Mamă.

Este datoria noastră să-i continuăm legământul, construind o Românie care cultivă respectul pentru cel de aproape, încrederea în oameni, o societate care îşi foloseşte energia pentru binele comun, nu pentru binele personal, o ţară în care tinerii români să dorească să trăiască.

Regina se întoarce, dincolo de moarte, la ţara ei, la Coroana ei, la ce a avut mai de preţ, dragostea şi încrederea în România.

Odihnească-se în pace!

Palatul Elisabeta, 17 octombrie 2019”

×
Subiecte în articol: repatriere
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close