Antena 3 CNN Actualitate Metoda prin care trei români au păcălit un austriac să le dea 10.000 de euro

Metoda prin care trei români au păcălit un austriac să le dea 10.000 de euro

Înșelătorie de 10.000 de euro în Austria! Trei români l-au păcălit pe un austriac să le dea această sumă în numerar.

Metoda prin care trei români au păcălit un austriac să le dea 10.000 de euro
Sursa foto: Gettyimages | P A Thompson
de Ioana Mircea    |    07 Sep 2023   •   18:42

Trei români, cu vârste de 22, 24 și, respectiv, 39 de ani, i-au propus unui bărbat de 52 de ani din zona Graz, Austria să-i renoveze acoperișul casei.

Aceștia s-au prezentat într-o dubă cu plăcuță de înmatriculare poloneză, fiind echipați cu instrumente adecvate. După ce au terminat lucrările la acoperiș, românii au cerut  mai mulți bani decât au convenit inițial.

Victima de 52 de ani le-a dat zece mii de euro în numerar. Români au cerut şi bani în plus și pentru eliminarea deşeurilor, dar bărbatul păgubit i-a refuzat.

Bărbatul a verificat apoi lucrarea și a constatat defecte majore. A sunat la poliție, iar oamenii legii au deschis o anchetă. Românii au fost depistași și duși la audieri. Se pare că banii, care erau ascunși în  autovehiculul românilor, au fost confiscați de polițiști, În cursul anchetei, s-a aflat că românii au încercat aceeași schemă, cu câteva zile în urmă, și în Graz-Liebenau, potrivit kleinezeitung.at.

Citește și: Un angajat al unui lanț de supermarketuri a furat de peste 50 de ori din încasări. Metoda prin care a sustras aproape 300.000 de lei

×
Subiecte în articol: Austria inselatorie
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close