×
Antena 3 S.A. utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.antena3.ro. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.antena3.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.Antena3.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Mezelurile sunt pline de apă şi chimicale - fapt recunoscut oficial de către producători

de Antena3.ro   •   19 Mar 2012   •   21:37
Mezelurile sunt pline de apă şi chimicale - fapt recunoscut oficial de către producători 429
Foto: jesplin.wordpress.com
Mezelurile de pe piaţa românească sunt pline de apă, sare şi chimicale. Observatorul a demonstrat acest lucru săptămîna trecută, prin analize de laborator. Astăzi, au recunoscut-o şi producătorii, care mai susţin că Ministerul Agriculturii nu are niciun cuvânt de spus în piaţă.

Reprezentanţii Asociaţiei Române a Cărnii sunt convinşi că Ministerul este incapabil să reglementeze şi să controleze compoziţia şi calitatea preparatelor din carne, pentru care dădea licenţe de fabricaţie în urmă cu un an. Producătorii de carne au recunoscut că pe piaţă există şi produse cu un conţinut ridicat de apă sau de o calitate îndoielnică. Cum singurii care răspund de reţeta folosită sunt chiar ei, doar consumatorii mai pot sancţiona aceste produse.

Producătorii de preparate din carne spun că vânzările le-au scăzut cu aproape 20 de procente în ultima perioadă. Asta după ce presa a vorbit pe larg despre conţinutul real al produselor din galantar. Observatorul arăta cu analize de laborator că mai multe sortimente de pastramă, costiţă afumată, piept presat şi şunculiţă ţărănească au peste 70% apă, multă sare şi foarte puţină carne. Şi spunea că Ministerul Agriculturii controlează doar "teoretic" ce mănâncă românii. Regulile în piaţă le fac exclusiv producătorii. Ministerul Agriculturii a replicat printr-o solicitare care se dorea drept la replică. Acuzaţiile aduse de producători sunt văzute ca nefondate de şefii de la Agricultură.

În prezent, singurele autorităţi care pot exercita un control al preparatelor din carne sunt Protecţia Consumatorilor şi Autoritatea Sanitar Veterinară, dar şi ele au competenţe limitate.




sati