Antena 3 CNN Actualitate Mai mulţi migranți ascunși într-un camion frigorific au fost găsiţi în Vama Giurgiu. Au ajuns la spital în stare gravă, cu hipotermie

Mai mulţi migranți ascunși într-un camion frigorific au fost găsiţi în Vama Giurgiu. Au ajuns la spital în stare gravă, cu hipotermie

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocamion frigorific condus de un cetățean turc, opt persoane ascunse în semiremorca mijlocului de transport. Au ajuns la spital în stare gravă, cu hipotermie.

Mai mulţi migranți ascunși într-un camion frigorific au fost găsiţi în Vama Giurgiu. Au ajuns la spital în stare gravă, cu hipotermie
Sursa foto: politiadefrontiera.ro
de Silvia Preda    |    05 Mar 2024   •   20:40

La data de 05.03.2024, în jurul orei 04.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară un autocamion tip frigorific, condus de un cetățean turc, în vârstă de 26 ani, care transporta condimente, din Turcia pentru Germania.

La controlul de frontieră, polițiștii au depistat opt persoane, șapte bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, ascunse în semiremorca autocamionului, echipată cu instalație frigorifică, printre cutiile cu condimente, scrie politiadefrontiera.ro.

Opt cetățeni străini salvați de polițiștii de frontieră dintr-un camion frigorific

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La momentul coborârii din mijlocul de transport, persoanele au acuzat o stare de rău și hipotermie. Polițiștii de frontieră le-au acordat de îndată primul ajutor și au solicitat prin SNUAU 112 sprijin medical.

Astfel, la fața locului au sosit echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Giurgiu, care au transportat persoanele la sediul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, pentru acordarea de ajutor de specialitate.

După stabilizarea stării de sănătate și externarea cetățenilor străini, aceștia vor fi preluați, împreună cu șoferul turc, de către Poliția de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close