Antena 3 CNN Actualitate Mihai Chiţac a cerut să fie reîncarcerat la Penitenciarul Rahova

Mihai Chiţac a cerut să fie reîncarcerat la Penitenciarul Rahova

Mihai Chiţac a cerut să fie reîncarcerat la Penitenciarul Rahova
25 Feb 2010   •   21:57

Fostul general Mihai Chiţac, eliberat temporar din închisoare din motive medicale, a mers, joi seară, la Penitenciarul Rahova şi a cerut să fie reîncarcerat. Avocatul lui Chiţac a declarat, pentru Mediafax, că ştia încă de miercuri despre intenţia fostului general.

"Am înţeles încă de ieri că vrea să meargă la penitenciar, mi-a spus că vrea asta ca să nu existe vreo problemă, vreo neregulă, vreun dubiu. I-am explicat că, din punct de vedere juridic, are tot dreptul să stea în libertate, însă este decizia dânsului şi o respect", a spus avocatul.

"Întrebăm de câteva zile ce avem de făcut în această situaţie, iar clientul meu, speriat să nu se interpreteze că ar vrea să evite detenţia, a decis să meargă la închisoare", a mai declarat avocatul pentru sursa citată.

Mihai Chiţac primise decizia de întrerupere a executării pedepsei, pe o perioadă de două luni, dar procurorii au făcut recurs. Curtea Militară de Apel Bucureşti a decis rejudecarea recursului pe 24 martie şi efectuarea unor expertize medico-legale suplimentare, timp în care Mihai Chiţac va sta în penitenciar.

Pe 15 februarie, Mihai Chiţac ieşise din Penitenciarul Jilava pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale, fostul general suferind de mai multe boli.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au condamnat în 2008 la 15 ani de închisoare pe foştii generali în rezervă Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac în dosarul evenimentelor de la Timişoara, din 1989.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Mihai Chitac penitenciar
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close