Antena 3 CNN Actualitate Mihai Tudose, anunț important pentru românii care trăiesc în Marea Britanie

Mihai Tudose, anunț important pentru românii care trăiesc în Marea Britanie

Mihai Tudose, anunț important pentru românii care trăiesc în Marea Britanie
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    18 Iul 2017   •   15:30

Negocierile pentru Brexit şi dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale au fost subiectele discutate marţi la întâlnirea premierului Mihai Tudose cu ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell.

Potrivit unui comunicat al Executivului, în contextul Brexit, prim-ministrul Tudose a subliniat că Executivul îşi doreşte să lucreze îndeaproape cu Marea Britanie, astfel încât drepturile românilor care studiază, muncesc şi trăiesc în Regat să fie respectate şi protejate, iar relaţiile economice bilaterale să se ridice la nivelul colaborării politice excelente dintre cele două state.

Marea Britanie este şi va rămâne un partener şi prieten al României. Am încredere că vom lucra foarte aplicat pentru ca românii din Regatul Unit să nu fie afectaţi de Brexit. În acelaşi timp, România oferă un mediu de afaceri stabil, prietenos, facilităţi fiscale pentru investitori, deci avem toate premisele pentru dezvoltarea relaţiilor economice”, a afirmat şeful Executivului.

La rândul său, ambasadorul Brummell i-a înmânat premierului român o scrisoare de felicitare, din partea omologului său britanic, Theresa May. Diplomatul britanic a subliniat că este important ca negocierile pentru Brexit să aibă rezultate pozitive atât pentru Marea Britanie, cât şi pentru Uniunea Europeană şi a apreciat contribuţia comunităţii de români pentru societatea britanică.

Românii care lucrează, studiază şi trăiesc în Marea Britanie sunt bine-veniţi. În Regatul Unit ajung cei mai buni studenţi români, lucrează medici şi ingineri foarte buni, care au un aport important la economia noastră”, a afirmat ambasadorul.

×
Parteneri
A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectaţi
x close