Antena 3 CNN Actualitate Mii de copii nu pot merge la grădiniţă. Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3: "Este pur şi simplu revoltător!"

Mii de copii nu pot merge la grădiniţă. Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3: "Este pur şi simplu revoltător!"

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă este revoltat deoarece mii de copii nu pot merge la grădiniţă. Deşi primăria a făcut investiţii din fonduri europene şi unităţile sunt pregătite să-i aştepte pe cei mici, Inspectoratul Şcolar nu face angajări.

Mii de copii nu pot merge la grădiniţă. Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3: "Este pur şi simplu revoltător!"
Sursa foto: Captură Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Noi 2021   •   17:25

Aşa arată spaţiul destinat unei grupe de copii, amenajat în una din grădiniţele de stat din Sectorul 3.

În total sunt trei astfel de unităţi, deja recepţionate, dar care nu sunt funcţionale din cauza lipsei de personal.

"Venim cu alte şapte din spate care urmează să fie gata până la sfârşitul anului sau începutul anului viitor, cu o capacitate totală de peste 2.000 de locuri. Noi ne-am dimensionat astfel încât să nu refuzăm pe nimeni", a declarat Robert Negoiţă în exclusivitate pentru Antena 3.

Primarul spune că primeşte zilnic zeci de reclamaţii de la părinţii nemulţumiţi că nu au unde să-şi ducă copiii.

"De anul trecut sunt nedeschise nici astăzi, din cauza incompetenţei şi ticăloşiei celor de la Inspectorat şi nu numai, care nu au dat drumul la angajări. Şi nici nu le fac în continuare. Este pur şi simplu revoltător că noi ca Primărie ne facem treaba, muncim şi reuşim să facem aceste investiţii cu bani europeni, iar ei au de făcut fix atât şi nu sunt în stare să o facă", a precizat primarul Sectorului 3.

Conducerea Inspectoratului Şcolar nu a răspuns solicitării noastre de a ne da un punct de vedere în legătură cu situaţia semnalată de primarul Robert Negoiţă.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close