Antena 3 CNN Actualitate Mii de suspiciuni cu tulpina Omicron în România

Mii de suspiciuni cu tulpina Omicron în România

Mii de suspiciuni de infectare cu tulpina Omicron în România. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat în urmă cu puțin timp că mii de probe de la bolnavi de COVID sunt în lucru în laboratoarele din țara noastră.

Mii de suspiciuni cu tulpina Omicron în România
Sursa foto: getty images
de Mădălina Ignat    |    08 Dec 2021   •   15:07

Cert este că, în România, în acest moment, sunt două cazuri confirmate cu tulpina Omicron. Este vorba despre un bărbat din Vaslui și o femeie din Brașov. 

De asemenea, pentru alți patru sportivi sunt așteptate rezultatele și, potrivit surselor Antena 3, există o mare posibilitate să apară și al treilea caz confirmat cu tulpina Omicron. 

Astfel de secvențieri sunt făcute doar în câteva dintre laboratoarele din țara noastră, iar rezultate durează până la 7 zile. 

Vaccinul protejează în fața Omicron. Protecția nu este completă, dar suficientă. Ce spun experții

Vaccinul Pfizer oferă protecție în fața Omicron, noua variantă a virusului SARS CoV-2, susține expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș. Protecția nu este completă, dar suficientă.

Expertul român a analizat ultimul studiu despre varianta Omicron.

”Vești bune - vaccinarea și infecția naturală anterioară ne protejează de Omicron (nu complet, dar suficient). Studiul făcut pe vaccinul Pfizer arată o scădere a eficacității vaccinului, dar protecția rămâne - Omicron nu a reușit să evadeze imunologic”, a anunțat Răzvan Cherecheș.

Expertul a explicat modul în care acționează noua variantă a virusului. Concluzia este că doza trei a vaccinului devine foarte importantă.

”Partea bună este că Omicron încă folosește receptorii ACE2, la fel ca celelalte tulpini de SARS-CoV-2, ceea ce îl face vulnerabil la anticorpi.

În protecția contra Omicron, devine o chestiune de număr de anticorpi - doza a 3-a devine extrem de importantă la 6 luni după doza 2 sau infecție naturală (ca o modalitate de stimulare a numărului de anticopi circulanți)”, a precizat Răzvan Cherecheș.

Doi români care au călătorit în Africa de Sud s-au infectat cu Omicron, dar numărul ar putea crește dacă testele vor confirma prezența virusului și la alte persoane.

×
Subiecte în articol: omicron România
Parteneri
Bani de la stat pentru panouri fotovoltaice
x close