Antena 3 CNN Coronavirus Vaccinul protejează în fața Omicron. Protecția nu este completă, dar suficientă. Ce spun experții

Vaccinul protejează în fața Omicron. Protecția nu este completă, dar suficientă. Ce spun experții

Vaccinul Pfizer oferă protecție în fața Omicron, noua variantă a virusului SARS CoV-2, susține expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș. Protecția nu este completă, dar suficientă.

Vaccinul protejează în fața Omicron. Protecția nu este completă, dar suficientă. Ce spun experții
Sursa foto: Zuma Press / Md Rafayat Haque Khan
de Andreea Cigolea    |    08 Dec 2021   •   12:23

Expertul român a analizat ultimul studiu despre varianta Omicron.

”Vești bune - vaccinarea și infecția naturală anterioară ne protejează de Omicron (nu complet, dar suficient). Studiul făcut pe vaccinul Pfizer arată o scădere a eficacității vaccinului, dar protecția rămâne - Omicron nu a reușit să evadeze imunologic”, a anunțat Răzvan Cherecheș.

Expertul a explicat modul în care acționează noua variantă a virusului. Concluzia este că doza trei a vaccinului devine foarte importantă.

”Partea bună este că Omicron încă folosește receptorii ACE2, la fel ca celelalte tulpini de SARS-CoV-2, ceea ce îl face vulnerabil la anticorpi.

În protecția contra Omicron, devine o chestiune de număr de anticorpi - doza a 3-a devine extrem de importantă la 6 luni după doza 2 sau infecție naturală (ca o modalitate de stimulare a numărului de anticopi circulanți)”, a precizat Răzvan Cherecheș.

Doi români care au călătorit în Africa de Sud s-au infectat cu Omicron, dar numărul ar putea crește dacă testele vor confirma prezența virusului și la alte persoane.

×
Subiecte în articol: omicron vaccin
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close