Antena 3 CNN Actualitate Cei opt militari care și-au pierdut viața în accidentele aviatice din judeţul Constanţa, decorați de Klaus Iohannis

Cei opt militari care și-au pierdut viața în accidentele aviatice din judeţul Constanţa, decorați de Klaus Iohannis

Cei opt militari care și-au pierdut viața în accidentele aviatice din județul Constanța de miercuri au fost decorați de președintele Klaus Iohannis. Aceştia au murit noaptea trecută, în urma celei mai mari tragedii aviatice din ultimii ani.

Cei opt militari care și-au pierdut viața în accidentele aviatice din judeţul Constanţa, decorați de Klaus Iohannis
Sursa foto: Alexandru Dobre
de Iulia Gorgorin    |    03 Mar 2022   •   19:27

Președintele a decis decorarea post-mortem a celor opt militari care și-au pierdut viața în urma accidentelor aviatice care au avut loc în județul Constanța în seara zilei de 2 martie.

Pentru a onora memoria ofițerilor care și-au sacrificat viața săvârșind acte de devotament excepțional pe timpul îndeplinirii misiunilor încredințate, Președintele României va conferi post-mortem ordinul „Virtutea Aeronautică” în grad de Cavaler, cu însemn de pace, pentru militari, domnilor: căpitan-comandor Bogdan Dumitru Florin, locotenent-comandor Niță Gheorghe Iosif-Costinel, căpitan Pătrașcu Gheorghe Gheorghe-Sorin, sublocotenent Banu Ion Gelu, sublocotenent Lateș Gheorghe-Nicu Eduard-Cătălin, sublocotenent Marinescu Victor Ionuț, precum și ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Cavaler, cu însemn de pace, pentru militari, domnilor sublocotenent Bosoi Mihai Sergiu și sublocotenent Carp Vasile Vlad.

Citiţi şi: Klaus Iohannis: ”În această noapte tragică pentru aviația din România, gândurile mele se îndreaptă către familiile îndoliate"

Cine sunt cei şapte militari români care au murit în elicopterul IAR 330-Puma prăbuşit în Constanţa

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: militari decoraţi Iohannis Klaus Iohannis
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close