Antena 3 CNN Actualitate Dovada abuzului față de Antena 3

Dovada abuzului față de Antena 3

Dovada abuzului față de Antena 3
17 Feb 2016   •   17:55

Oana Stancu și Adrian Ursu au prezentat, pe pagina oficială de Facebook a emisiunii Exces de putere, dovada faptului că premierul Dacian Cioloș a mințit în declarația sa de miercuri din plenul Senatului.

„1. Ce a invocat dl Ciolos? Ordonanta 14/ 2007 pentru reglementarea modului si conditiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, in proprietatea privata a statului. Ce zice dl Ciolos ca spune ea? Ca "Bunurile imobile intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului se valorifică numai prin licitaţie publică". Corect!

2. Ce nu spune dl Ciolos? Ca ordonanta asta are niste norme de aplicare. Pentru care Guvernul a emis HG 731 din 2007. Ce zice HG?
Art. 22. - (1) Bunurile imobile intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului se valorifică numai prin licitaţie publică.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1):


d) bunurile imobile pentru care exista un contract de închiriere în vigoare în momentul intrării acestora în proprietatea privată a statului.

(8) Bunurile imobile intrate în proprietatea privată a statului, pentru care la data intrării în proprietatea privată a statului exista un contract de închiriere în vigoare, pot fi valorificate prin vânzarea directă către chiriaşi, dacă oferă cel puţin preţul stabilit de comisia de evaluare pe baza raportului de expertiză tehnică sau de evaluare, în termen de 30 de zile de la data notificării în acest sens de către organele de valorificare, şi achită integral suma în termen de 60 de zile de la data depunerii ofertei de cumpărare.

(9) In cazul în care chiriaşii aflaţi în situaţia prevăzută la alin. (8) nu îşi exprimă oferta de cumpărare sau nu achită suma datorată în termenele precizate la alin. (8), se procedează la valorificarea bunurilor prin licitaţie publică. în acest caz, termenul prevăzut la alin. (2) lit. b) curge de la data la care se trece la valorificarea prin licitaţie publică.

Ca atare,
Doamna Dragu, din cabinetul Ciolos, primeste adresa noastra a chiriasilor, in 24 noiembrie. Ne trimite pe 31 decembrie o hartie prin care ne anunta ca se face evaluarea imobilelor si ne va raspunde cu celeritate.
Dupa care...direct evacuarea. Unde e pretul evaluarii? Unde e notificarea catre chiariasi? Unde e dreptul chiriasilor de a cumpara? Unde e organizarea licitatiei? Unde e respectarea legii?

PRECIZARE ESENTIALA: ADRESELE NOASTRE VIZAU DECLARAREA FERMA A INTENTIEI DE A INCHIRIA SI/SAU CUMPARA IMOBILELE.

Domnul Ciolos a mintit, iar guvernul sau nu a respectat legea. Cine raspunde pentru asta si cum?”
 

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close