Antena 3 CNN Actualitate Minerii din Valea Jiului renunţă la proteste. Liderii de sindicat au ajuns la un consens cu reprezentanţii Ministerului Economiei

Minerii din Valea Jiului renunţă la proteste. Liderii de sindicat au ajuns la un consens cu reprezentanţii Ministerului Economiei

Minerii din Valea Jiului renunţă la proteste. Liderii de sindicat au ajuns la un consens cu reprezentanţii Ministerului Economiei
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Mar 2012   •   20:52

Liderii minerilor din Valea Jiului au anunţat vineri seară că, în urma negocierilor de la Ministerul Economiei, conflictul de muncă este încheiat iar minerii care au declanşat potestele la începutul acestei săptămâni vor relua lucrul.

"Soluţiile găsite la revendicările noastre sunt în interiorul bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2012 al Companiei Naţionale a Huilei, iar alte detalii vor fi făcute publice printr-un comunicat oficial, în cursul zilei de luni", a declarat Petre Nica, preşedintele Sindicatului "Muntele", care reprezintă aproximativ 5.500 din cei 7.700 de angajaţi ai Companiei Naţionale a Huilei.
   
Liderii minerilor din Valea Jiului mai spun că minerii vor relua lucrul începând din această seară, din schimbul al patrulea, care începe după ora 24.00
   
Reprezentanţii Ministerului Economiei au anunţat că au ajuns la un consens cu liderii de sindicat din Valea Jiului, fiind astfel create premisele pentru stingerea conflictului de muncă şi reluarea activităţii începând de vineri seară, potrivit unui comunicat remis Mediafax.
   
Minerii de la cele şapte exploatări din Valea Jiului au declanşat protestele luni, câteva mii de ortaci protestând în curtea Companiei Naţionale a Huilei şi mărşăluind pe străzile din Petroşani.
       
Ministerul Economiei a anunţat, joi, că minerii care lucrează la minele viabile Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan ale CNH ar putea primi o majorare cu 100 de lei a sporului de condiţii grele după formarea Complexului Energetic Hunedoara, programată pentru luna mai.

Minerii au cerut reactualizarea sporului de periculozitate, de la 600 la 700 de lei, şi creşterea preţului cărbunelui livrat producătorilor de energie.
   
Conducerea CNH şi o delegaţie au minerilor au venit vineri la Bucureşti pentru a discuta problemele minerilor cu o comisie ministerială.



×
Subiecte în articol: Ministerul Economiei
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close