Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Educației trimite un reprezentant la școala din Sectorul 1, unde un elev a fost abuzat în toaletă. Măsura, luată la trei zile după ce Antena 3 CNN a dezvăluit cazul

Ministerul Educației trimite un reprezentant la școala din Sectorul 1, unde un elev a fost abuzat în toaletă. Măsura, luată la trei zile după ce Antena 3 CNN a dezvăluit cazul

Ministerul Educației a reacționat după dezvăluirile Antena 3 CNN care arată cum un elev din ciclul primar la Școala gimnazială Nicoale Titulescu din Sectorul 1 din București a fost abuzat în mod repetat în toaleta unității de învățământ.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Mar 2024   •   16:30

Antena 3 CNN a relatat despre acest caz în data de 1 martie.

Părinții copiilor care învață acolo au protestat în această dimineață în fața școlii și au acuzat conducerea instituției că încearcă să mușamalizeze cazul.

În cursul zilei, Ministerului Educației a comunicat că un reprezentant al său s-a deplasat la școala unde părinții elevului agresat susțin că acesta a fost violat de două ori.

Victima are acum 10 ani, iar la prima agresiune ar fi avut doar 8 ani. Ministerul Educației nu ar fi fost sesizat în niciunul din cele două situații. Între cele două incidente, băiatul violat a devenit victima bullying-ului.

Ministerul trimite un reprezentant la școală, după ce a aflat de viol "din spațiul public"

"Urmare a informațiilor apărute în spațiul public privind suspiciunea producerii unor fapte reprobabile în incinta unei unități de învățământ din Municipiul București, un reprezentant al Ministerului Educației s-a deplasat în cursul dimineții de astăzi, 4 martie, în școala în cauză, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Cazul este preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

În același timp, în limitele sale de atribuții, o echipă a Inspectoratului Școlar al Municipiului București verifică atât modul în care conducerea unității de învățământ a gestionat acest caz, cât și măsurile dispuse de aceasta, conform competențelor ce îi revin, în vederea soluționării aspectelor semnalate", a precizează ministerul.

"Violența, agresiunile și comportamentele abuzive sunt incompatibile cu un mediu școlar sănătos și sigur. Am solicitat Inspectoratului Școlar al Municipiului București să transmită Ministerului Educației concluziile cercetării.

În aceeași măsură, reiterez obligația școlilor de a întreprinde demersurile prevăzute în Procedura privind gestionarea cazurilor de violență, care stabilește foarte clar pașii de urmat în cazul agresiunilor de orice tip, indiferent dacă sunt semnalate de elevi, cadre didactice sau părinți", a declarat Ministrul Educației, Ligia Deca.

Directoarea de la Școala gimnazială Nicolae Titulescu a convocat ședință cu părinții, după ce mai părinții mai multor elevi i-au cerut demisia

Antena 3 a aflat că directoarea școlii Nicolae Titulescu a convocat, luni seară, o ședință cu părinții.

Se întâmplă astfel după ce mai mulți părinți revoltați au protestat, luni dimineață, în fața școlii, au acuzat conducerea instituției că încearcă să mușamalizeze cazul și au cerut demisia directoarei.

"Directoarea școlii a ieșit să citească un comunicat de presă, dar a refuzat să răspundă oricăror întrebări și a închis ușa în fața echipei de filmare Antena 3 CNN.

Rămâne de văzut dacă directoarea le va răspunde măcar părinților elevilor care învață aici cum a fost posibil ca acest caz să nu fie adus la cunoștința Ministerului Educației", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Ana Ciuvică

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close